Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Gençlik Zirvesi’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupası'ndan Kanada'sına her fırsatta bize insan hakları, demokrasi, özgürlük nasihati verenlerin tarihindeki utanç lekeleri, birer birer ortaya dökülüyor" dedi.

Gündem Yayın: 12 Temmuz 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 12.07.2021 17:30:08
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
815 okunma
Google News

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğa'nın konuşmasının satır başları şöyle;

 

Dün 26. yıldönümünü andığımız Srebrenitsa soykırımında şehit olan Boşnak kardeşlerime Allahtan rahmet diliyorum. Avrupanın ortasında BMnin gözü önünde işlenen bu katliam insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınmıştır. Vahşice katledilen 8 bin 372 kardeşimizin yarası yüreğimizi kanatmaya hala devam ediyor. Keşfedilen her toplu mezarla acılarımız tekrar tazeleniyor. Bu mezarlar soykırımı unutmama, unutturmama sorumluluğumuzu hatırlatıyor. Bir daha benzer acıları yaşamamak hem de Batının soykırım gerçeği ile yüzleşmesi için bunu yapmak zorundayız. Avrupasından Kanadasına her fırsatta bize insan hakları, demokrasi, özgürlük nasihati verenlerin tarihindeki utanç lekeleri, birer birer ortaya dökülüyor.

 

 

"Özellikle milli ve manevi değerleri önemseyen STK'lara karşı algı operasyonları artıyor"

Türkiye Gençlik Zirvesi'nin öncelikle başarılı geçmesini tüm gençlerimiz için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Halihazırda 88 üyesi ve 150 paydaşı ile gençlik alanında ülkemizin en kuşatıcı işbirliği zemini olan bu platform kuruluşundan bu yana hayata geçirdiği projelerle önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Platform, dergiler, yurtlar, burslar ve diğer projelerle gençlerimize eğitim hayatlarında destek olmaktadır. En önemli özelliği yürüttüğü faaliyetlerde birleştirici bütünleştirici bir anlayışla hareket etmesi olduğunu düşünüyorum. Özellikle milli ve manevi değerleri önemseyen STK'lara karşı algı operasyonları artıyor. Siyasette de sivil toplumda da başarının anahtarı birlik, beraberlik, vahdettir. Bir duvarın tuğlaları gibi kenetlenmektir.

 

"Gençlerimizin başarı grafiği sanattan teknolojiye her alanda yükseliyor. Türkiye'nin gençleri araştırması, sonuçları itibarıyla ufuk açıcı bir çalışma oldu. Türkiye'nin gençleri, onlar adına ahkam kesenlerden çok daha sağduyulu şekilde dünyayı okuyor. Gençlerine sahip çıkan ve yatırım yapan toplumlar geleceğe güvenle bakar. Gençlerle her buluşmamızda, her sohbetimizde, bu ülkenin geleceğine dair umutlarımız daha da artıyor."

 

 

"Tek bir gencimizin dahi heba olmasına, terörün vahşi dişlileri arasında yitip gitmesine gönlümüz razı değil. Hangi sebeple olursa olsun, ulaşamadığımız, elinden tutamadığımız her bir gencimizin mesuliyetini yüreğimizde taşıyoruz. Gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara 19 yıldır fırsat vermedik, bundan sonra da fırsat vermeyeceğiz. Bilimde, sanatta, sporda, teknolojide çığır açacak projelere sizler imza atacaksınız."

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.