Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda elimizde aşımız var, yeteri derecede var. Şu anda yine yaptığımız görüşmelerle Sputnik aşısı inşallah geliyor, gelecek. Biontech, Almanya'dan onun verilmiş sözü var. O da inşallah gelecek" dedi.

Gündem Yayın: 30 Nisan 2021 - Cuma - Güncelleme: 30.04.2021 14:05:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1187 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını Üsküdar'da bulunan Hz. Ali Camii'nde cuma namazını kıldı. Erdoğan namazın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

"AŞI TEDARİĞİNDE SIKINTI YAŞAMAYIZ"

Erdoğan, kovid-19 aşılarıyla ilgili olarak, "Aşı tedariğinde herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Şu anda zaten elimizde yeteri kadar aşı var. Rusya'yla yaptığımız görüşmelerle Sputnik aşısı inşallah geliyor, gelecek. Hatta gerekirse sayın Başkan ile de görüşmemizi yapacağız. Biontech, Almanya'dan onun verilmiş sözü var. O da inşallah gelecek Ben fevkalade bir durum olacağına inanıyorum." dedi.

 

"YERLİ AŞI EYLÜL-EKİM GİBİ ÜRETİME GEÇECEK"

Daha önceki açıklamalarında yerli aşı için nisan ayını işaret eden Erdoğan, bugün yaptığı değerlendirmede ise eylül-ekim ayında üretime geçmesini beklediğini söyledi.

Erdoğan, yerli aşı konusunda "Yerli aşıyla da şu an üniversitelerimiz, bazı ilaç firmalarımız yoğun bir çalışmanın içindeler. Bana öyle geliyor ki onların bana verdikleri söze dayanarak konuşuyorum eylül-ekim gibi onların da üretime geçeceğine inanıyorum." açıklamasında bulundu.

CENEVRE'DEKİ KIBRIS GÖRÜŞMELERİ

Güney Kıbrıs'a güvenmiyorum, inanmıyorum. Onlar hiçbir zaman dürüst davranmadılar. Şimdi 2-3 ay sonrasına atıldı ve ben yine bir netice alınabileceğine ihtimal vermiyorum. Çünkü dürüst değiller.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.