Coğrafi işaretli ürünlerde Bursa Gemlik zeytinine yoğun ilgi

Trendyolun Kasım ayında hayata geçirdiği Yöresinden Ürünler Programı’na ilişkin bir aylık veriler açıklandı. En çok satılan coğrafi işaretli ürün Bursa’nın Gemlik zeytini oldu.

Ekonomi Yayın: 28 Aralık 2021 - Salı - Güncelleme: 28.12.2021 15:30:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
898 okunma
Google News

 Yerli üreticiler ve yerel üretimi desteklemek için öncü çalışmalara imza atan Trendyol, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş birliğinde başlattığı Yöresinden Ürünler Programı’nın bir aylık sonuçlarını açıkladı.

Ülkemiz topraklarında yetişen coğrafi işaretli ürünleri Trendyol Yöresinden Ürünler butiğinde milyonlarca müşterisiyle buluşturan Trendyol, pazarlama, finans, operasyon ve eğitime yönelik destekleriyle yerel üreticileri güçlendirmeye ve yerel kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyor.  

Trendyol’un verilerine göre Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edilmiş, ülkemiz topraklarında yetişen 688 farklı çeşit coğrafi işaretli üründen 11 binini bir ay gibi kısa sürede Türkiye'nin dört bir yanındaki müşterilerle buluşturdu.

En çok coğrafi işaretli ürün satışı yapan iller Bursa, Uşak, Aydın, Antalya, Afyonkarahisar ve Gaziantep oldu. Coğrafi işaretli ürünler içerisinden en çok tercih edilen ürün ise Bursa’nın Gemlik zeytini iken, onu Uşak'ın acısız ev tarhanası, Gaziantep'in kavrulmuş tuzlu antep fıstığı, Aydın'ın kuru inciri ve Uşak'ın acılı ev tarhanası takip etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.