Çobanlar ile çiftçiler arasında çatışma! 35 ölü

Orta Afrika ülkesi Çad'ın Salamat bölgesinde pazartesi gününden bu yana çobanlar ile çiftçiler arasındaki çatışmalar sonucu 1'i asker 35 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Dünya Yayın: 17 Şubat 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 17.02.2021 20:46:28
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
1328 okunma
Google News

Çad'ın güneydoğusunda yer alan Salamat bölgesinde aralarında anlaşmazlık bulunan çiftçiler ile çobanların kavgası çatışmaya dönüştü. Yerel yetkililerden Mara Maad yaptığı açıklamada, bugün çiftçilerin çobanlar tarafından bölgeye kurulan barikatla karşılaştıklarında saldırıya uğradıklarını belirtti.

 

ÇATIŞMALAR PAZARTESİDEN BU YANA SÜRÜYOR

 

Maad, pazartesi gününden bu yana yaşanan şiddet olaylarına yönelik, "Çatışmalar, 1 asker de dahil olmak üzere 35 kişinin ölümüne neden oldu" ifadelerini kullandı.

 

Bölgede güvenlik sağlanması amacıyla güvenlik güçleri de konuşlandırılmıştı.

 

GEÇTİĞİMİZ YIL DA YİNE ÇOBANLARLA ÇİFTÇİLER ÇATIŞMIŞTI

 

Öte yandan çobanların ve çiftçilerin sığırların ekinlere zarar vermesinden sonra başlayan anlaşmazlığın bölgede uzun ve sorunlu bir geçmişi bulunuyor. Geçtiğimiz kasım ayında yine güneyde bulunan Kabbia'da çobanlar ile çiftçilerin arasında çıkan çatışmalarda 22 kişi hayatını kaybetmişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.