CHP'den EYT'liler için yeni hamle

EYT'de iki kanun teklifi CHP'li milletvekilleri tarafından Meclis'e geldi. Tekliflerden biri CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan'a diğeri de CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır'a ait.

Gündem Yayın: 22 Ocak 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 22.01.2020 14:54:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
913 okunma
Google News

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. TBMM 'den edinilen bilgilere göre EYT 'lileri ilgilendiren iki kanun teklifi geldi. Yüksel Özkan ve Kamil Okyay Sındır tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı 'na sunulan kanun teklifleri Plan ve Bütçe Komisyonu 'na sevk edildi.

 

Kamubulteni.com'da yer alan habere göre TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na teklifler bugün geldi ve kanun tekliflerinin metinleri yayımlandı.

 

EYT 'liler için verilen ilk kanun teklifinde Kamil Okyay Sındır şu ifadeleri kullandı:

 

"Teklif ile, 08.09.1999 tarihi öncesinde sigortalı veya iştirakçi olan ve yaşlılık aylığı için gereken sigortalılık süresi ile prim ödeme gün sayısı koşulunu sağlayanlara, yaş haddi koşulu gözetilmeksizin, yaşlılık aylığı bağlanması amaçlanmaktadır."

 

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, EYT'lilerin sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanmasını talep etti. Özkan kanun teklifini şu özetle verdi:

 

"Teklif ile, emeklilik için gereken prim ödeme gün sayısını doldurmasına rağmen yaş koşulunu sağlayamayanların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri amacıyla prim ödeme gün sayısı ve prim borcunun bulunmaması koşulunun kaldırılması ve söz konusu kişilerden sağlık hizmetlerine katılım payının alınmaması amaçlanmaktadır."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.