Cennet Cankılıç yazdı: Zindan Kapı “etkileyiciliğiyle” hizmette, sırada İpek Fabrikası var

Yayın: 31 Ekim 2021 - Pazar - Güncelleme: 31.10.2021 09:34:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1100 okunma
Google News

Şu bir gerçek, kentlerde köhne halde yıkılmaya ve yok olmaya mahkum kalan tarihi yapıların yeniden restore edilerek günümüze ve tabii ki gelecek nesillere kazandırılması çalışmaları AK Parti döneminde yerel yönetimlerin asli görevleri arasına girdi.

Bursa’da da bu anlamda son 15-16 yılda surlar, köşkler, hanlar, hamamlar, evler, çarşılar restore edilerek, kültürel değerleriyle zenginleştiren çalışmalara, projelere her geçen gün yenileri ekleniyor.

Hafta içinde bu güzelliklerden ikisinin tanıtımına şahit olduk.

Biri Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak hizmete açılan Zindan Kapı, diğeri de uzun uğraşlar sonucu tahsisi gerçekleştirilip restorasyon çalışmalarına başlanan Yıldırım’daki Osman Fevzi Efendi Köşkü ya da diğer adıyla Osman Fevzi Efendi İpek Fabrikası.

ZİNDAN KAPI BU HALİYLE BURSA’DA BİR İLK

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın sadece Bursa’ya değil ülkemizin de turizmine kazandırdığı Panorama 1326 Bursa’nın Fetih Müzesi nasıl ki alanında dünyanın en büyük tam panoramik müzesi olarak muhteşem yapıtlardan biri olarak göz dolduruyorsa, Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 10 gün önce Bursa’da ilk defa gerçekleştirilen ses ve ışık efektleriyle hizmete açtığı Zindan Kapı da bir o kadar etkileyiciliğiyle kentte ilk sıralarda yerini aldı...

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.