Cennet Cankılıç yazdı: Mesleğimizin can çekiştiği dönemlerdeyiz…

Gündem Yayın: 10 Ocak 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 10.01.2022 22:26:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
714 okunma
Google News

Maşallah mesleğimizle ilgili özel gün farkındalığı diğer mesleklere nazaran birden çok.

İlki, Osmanlı İmparatorluğu dönemine dayanıyor. Türk basınında uygulanan sansürün 24 Temmuz 1908’de kaldırılmasından dolayı, sansürün kaldırılışının yıl dönümü olarak 24 Temmuz Basın Bayramı;

Diğeri 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü, bir diğeri de 4 Ocak 1961’de gazetecilere belli yasal haklar getiren 212 sayılı Basın Kanunu’nun yürürlüğe girmesinden dolayı kutlama günü olarak ilan edilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü.

Aslında her üçü de ülkemize özgü kutlama günleri.

De…

Ülkemizin içinde bulunduğu küreselleşme faktörlerinden de kaynaklanan ekonomik, sosyal ve siyasal atmosferin olumsuzluğu nedeniyle ortada kutlanacak özel gün olduğunu pek sanmıyorum.

                               *****                                *****                                 *****

Öncelikle severek yaptığım ve benim gibi bu mesleğe gönül verip hem sahadan hem de mektebinden gelen haberci meslektaşlarımın, mesleki büyüklerimizin en büyük sıkıntısı gazeteciliğin itibarının içeriden ve dışarıdan müdahalelerle zedelenmesi, yozlaştırılması.

Eskiden gazetecinin, gazetelerin, TV’lerin ve radyoların bir itibarı vardı. Şimdi sadece yerel anlamda bahsetmiyorum, genel olarak da gazeteciye ve medya kuruluşlarına karşı bir güvensizlik söz konusu.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.