Cennet Cankılıç yazdı: Ekonomistlere göre enflasyonla yaşamayı öğrenmeli -imişiz!

Ekonomi Yayın: 03 Ocak 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 03.01.2022 15:41:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1413 okunma
Google News

Uzun bir süredir TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları ile vatandaşın cebini yakan enflasyon rakamları birbirini tutmuyor. Bu yüzden halk arasında  “Rakamlarla oynanıyor” şeklinde bir algı oluştu. Bu algı doğru mudur, yanlış mıdır? Bilemeyiz, ama bildiğimiz bir şey var ki, enflasyon rakamları gerçekten devletin de, hükümetin de, iktidar partisinin de, muhalefetin de, işçinin de, memurun da emeklinin de iş verenin de, yerlisinin de mültecinin de en büyük derdi.

Hele ki doların 18’lere dayandığı zamanda, çarşı-pazarda, marketlerde anlık değişen etiket rakamları, peş peşe gelen zamlar, bir gecede doların inmesine rağmen hükümetin tüm baskıcı tutumlarına rağmen düşmemekte direniyor ve enflasyon ciddi anlamda ülkemizi fakirleştiriyor.

Freni patlamış kamyon misali artmaya devam ediyor.

Bugün açıklanan resmi verilere göre yıllık enflasyon yüzde 36.08.Sokaktaki enflasyon tabii bunun en fazla 7-8 üzerinde.

Ekonomistlere göre TÜİK rakamı içinde bulunduğumuz hayat pahalılığında çok çok iyimser bir rakam. Öyle ki, yılbaşı gecesi elektrik ve doğalgaza yapılan yüksek zamlarla bu rakamın önümüzdeki 2 ay içinde yüzde 40’lara dayanmasının ve geçmesinin hiç kimse için sürpriz olmayacağı görüşündeler.

Buradan da anlıyoruz ki, bırakın etiketlere yazılan fiyatların düşmesini zam yağmuru ile daha da artacak...

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.