Cennet Cankılıç yazdı: Ekonomik krizin harareti Babacan’ın balonunu şişiriyor!

Yayın: 12 Ekim 2021 - Salı - Güncelleme: 12.10.2021 12:29:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
414 okunma
Google News

2018 seçimlerini en yakın oranla bilen ORC’nin son yaptığı Eylül ayı araştırmasında AK Parti yüzde 31.9, MHP yüzde 9.4 çıkarken,  CHP yüzde 25.9,  İyi Parti yüzde 13.1, HDP yüzde 8.1, Deva Partisi yüzde 4.7 ve Gelecek Partisi yüzde 2.9  çıkıyor.

Araştırma sonuçlarına göre CHP yerini korurken, İyi Parti ile DEVA’nın oyları yükseliyor, bu üçünün haricindeki partilerde ise gözle görülür ciddi bir erime var.

ORC’nin araştırması aslında siyaseten hiç de sürpriz değil. Zira, siyaseti az buçuk yakından takip edenler zaten bu sonucu rahatlıkla görüyorlar. Kaldı ki, TV ‘lerdeki tartışma programlarında uzun süredir İYİ Parti’nin kısmen de sahada pirim yapan tek parti olduğu dillendiriliyordu. Zaten ben de Meral Akşener’in Bursa programında kendisine gösterilen yoğun ilgiyi sizlere çok önceden aktarmıştım.

Burada ilginç olan DEVA’nın atağa geçmiş olması.

ORC’nin geriye dönük araştırmalarına baktığımda, 3 Aralık 2020’de açıkladığı kamuoyu araştırmasında DEVA yüzde 1.9 çıkarken, 23 Temmuz 2021’deki araştırmasında da 2.2 görülüyor. Demek ki son 2 ayda 2 katı birden artış göstermiş.

 Peki bu artışın nedeni ne?

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.