Büyükşehir'den elektrikli araca destek

Trafiğe çıkabilen elektrikli hizmet araçları üreterek Türkiye’de bir ilke imza atan Pilotcar’a bir tebrik de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan geldi. Pilotcar fabrikasını ziyaret ederek Genel Müdürü Şükrü Özkılıç’tan üretim hakkında bilgiler alan Başkan Aktaş, böylesine önemli bir üretimin Bursa’da yapılmasından mutluluk duyduklarını ve Bursa’da elektrikli araç kullanımını yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Yayın: 07 Şubat 2020 - Cuma - Güncelleme: 07.02.2020 13:20:18
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1056 okunma
Google News

Dünya şehirlerinde, belediyeciliğin farkındalık yaratan projelere yöneldiğine dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Artık dünyanın önemli şehirlerinde çevreye, doğaya, gençlere, yaşlılara ve hayvanlara öncelik verilen projeler hayata geçiriliyor. Bu anlamda Pilotcar’ın elektrikli arabalarının çevre kirliliğini önleme açısından oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Bu tarz elektrikli hizmet araçları Avrupa’nın çoğu ülkesinde hayatın bir parçası olmuş durumda. Ve böyle önemli bir işin Bursa’da yapılması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bu araçların kullanımını şehrimizde artırmak için bizler de gelecek dönemde işbirlikleri içerisinde olacağız” diye konuştu.

 

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde (NOSAB) fabrikalar, havaalanları gibi büyük tesisler ve turizm sektörü için trafiğe kapalı alanlara yönelik kamyonet, ambulans, golf ve servis arabası gibi elektrikli hizmet araçları üreten Pilotcar fabrikasında çalışanlar ile birlikte öğle yemeğini yiyen Başkan Aktaş, daha sonra üretim süreçleri ve araçlar hakkında Pilotcar Genel Müdürü Şükrü Özkılıç’tan bilgiler alıp araçlarla deneme sürüşü yaptı.

 

Pilotcar’dan 32 ülkeye ihracat

 

Ürettikleri elektrikli hizmet araçları hakkında Başkan Aktaş’a bilgilendirmelerde bulunan Pilotcar Genel Müdürü Şükrü Özkılıç, “Yüzde yüz yerli sermayeyle, tasarımı tamamen bize ait araçlarımızı Avrupa ve ABD başta olmak üzere 32 ülkeye ihraç ediyoruz. Bu araçları yük taşımak, engelli araçları, ambülans ve büfeci araçları gibi farklı şekillerde entegre edebiliyoruz. Bu araçlar işletme maliyetleri açısından oldukça önemli karlılık sağlıyor. Bursa’da ürettiğimiz bu araçlarımız Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinde kullanılıyor. Son olarak L7e kategorisindeki değiştirilebilir akü sistemi sayesinde menzili uzatılabilen, günümüz otomobillerinde bulunan çoğu özelliklere sahip ve Avrupa ülkelerinde çok yaygın kullanılan Elektrikli Mini Kamyonet imal ettik ve Aselsan’da kullanıma sunduk. Fakat biz bu araçlarımızın, yerli otomobilimizin de üretim merkezi olacak Bursa’da da daha yaygın bir şekilde kullanılmasını arzuluyoruz” dedi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Gazali Şen, Akıllı Şehircilik Daire Başkanı Kürşat Gürsoy, Park Bahçeler Daire Başkanı Hakan Bebek, Ar Ge Şube Müdürü Hakan Şanlı ve BURULAŞ Genel Müdürü Kürşat Çapar’ın da hazır bulunduğu ziyaretin sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Pilotcar Genel Müdürü Şükrü Özkılıç, birlikte araçlarda test sürüşü yaptılar.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.