BUÜ, 23 Araştırma Üniversitesi arasında

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2017 yılında açıklanan 10 asil 5 aday Araştırma Üniversiteleri listesinde aday üniversiteler kategorisinde yer alan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), önceki gün yeniden düzenlenerek sayısı 23’e çıkarılan Araştırma Üniversiteleri arasında gösterildi.

Yayın: 14 Aralık 2021 - Salı - Güncelleme: 14.12.2021 14:30:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
365 okunma
Google News

Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından olan BUÜ, YÖK’ün açıkladığı 23 Araştırma Üniversitesi listesinde yer almaya hak kazandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yürütülen Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı kapsamında alınan yeni kararların duyurulduğu Araştırma Üniversiteleri Toplantısı Ankara’da yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın da katıldığı toplantıda Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması programında yapılan değişiklik ile 20 devlet üniversitesi ve 3 vakıf üniversitesinin araştırma üniversitesi olduğu açıklandı.

Daha önce aday araştırma üniversitesi listesinde bulunan BUÜ, ‘Araştırma Üniversitesi’ olmaya hak kazandı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, ‘Araştırma Üniversitesi Beratı’nı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın elinden aldı. 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin kurulduğu ilk günden itibaren eğitim ve bilimsel araştırmalar noktasında önemli çalışmalara imza attığına işaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, üretilen projeler ve bu projelerin çıktıları ile Türkiye’nin ekonomik, kültürel ve sosyal refahının arttırılmasına hizmet edildiğini vurguladı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.