Bursalı Begüm için kampanya! Kaza değil cinayet

İstanbul'da makas atarak ilerleyen otomobillerin çarpışarak otobüs durağına dalması sonucu yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Begüm Kartal için '#BegümiçinAdalet Sosyal Medya Farkındalık Kampanyası' başlatıldı.

Asayiş Yayın: 30 Ekim 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 30.10.2019 16:38:57
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2029 okunma
Google News

İstanbul Sefaköy'de 21 Temmuz Pazar akşamı yaşanan kazada, makas atarak ilerleyen iki otomobil önce çarpıştı, ardından ise otobüs durağında bekleyenlerin arasına daldı.

 

4 KİŞİ HAYATA TUTUNDU

 

Feci kazada 8 kişi yaralanırken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Begüm Kartal'ın,  23 Temmuz'da beyin ölümü gerçekleşti. Tek çocukları Begüm Kartal'ın ölümü ile büyük bir yıkım yaşayan baba Haluk ile anne Melek Kartal, aldıkları bir kararla kızlarının organlarını bağışladı. Bursa'dan ünivirseti eğitimi için İstanbul'a giden Begüm'ün bağışlanan organları sayesinde 4 kişi hayata tutuldu.

 

BEGÜM İÇİN ADALET VE FARKINDALIK KAMPANYASI

 

Kızlarının acısını yaşayan Kartal ailesi, arkadaşları ve sevenleri olayın kaza değil cinayet olduğunu belirterek, #BegümiçinAdalet etiketiyle  'Sosyal Medya Farkındalık Kampanyası' başlattı.

 

Trafik cinayetlerinin önüne geçmek için başlatılan kampanya ile ilgili yayınlanan açıklama ve farkındalık için yaplıması gerekenler şöyle;

 

#BegümiçinAdalet Sosyal Medya Farkındalık Kampanyası 

 

Begüm Kartal, 21 Temmuz 2019 tarihinde 23:20 sularında kendisi gibi İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünde okuyan arkadaşlarıyla birlikte üstünde çalıştıkları projeyi bitirmiş evine dönmek için otobüs beklerken Fatih Sezer'in kullandığı aracın kontrolden çıkarak bu durakta bekleyenlere çarpması ile ağır yaralandı. Yoğun bakıma alınan Begüm, yapılan tüm müdahalelere rağmen ertesi gün maalesef yaşam mücadelesini kaybetti. Kaza sonrasında yapılan tespitlerde kazayı yapan kişinin yasal sınırın 3 katı alkollü olduğu ve aşırı hızla kazayı yaptığı belirlendi. 

 

Bu bir kaza değil, cinayettir. 19 yaşında hayatının baharında üniversite öğrencisi Begüm'ü aramızdan alan bu olayın ülkemizdeki pek çok örnekleri gibi sıradan bir "kaza" olarak değerlendirilip hafif cezalarla sonlanması, ailesi olarak bizlerin kabul edebileceği birşey olmadığı gibi kamu vicdanı için de çok yaralayıcı olacaktır. Acımızı dindirmese bile adaletin yerini bularak bu olaya sebebiyet veren kişinin en ağır cezayı almasının buna benzer trafik cinayetlerini engelleyip başka masum insanların hayatlarını kaybetmemesi için caydırıcı ve önleyici olacağına inanıyoruz. Bu nedenle sesimizi duyurmak istiyoruz.  

 

#BegümiçinAdalet trafik cinayetleri için başlatılan bir hareket olmalıdır. Bu hareketin duyulması, paylaşılması ve yayılması herkesin bu konudaki hassasiyetini dile getirmesi, davanın seyri için de önemli bir baskı unsuru olacaktır. Adaletin yerini bulması için bu konuda duyarlı olanların susmaması, konuyu paylaşması ve duyurması gerekiyor. 

 

Ağır Ceza Mahkemesindeki dava 4 Kasım 2019 saat 10:00 da görülecek. 1 Kasım 2019 itibariyle sosyal medyada #BegümiçinAdalet hashtagi ile adaletin en doğru şekilde yerini bulması için kampanyamız başlayacak. Destek vermek isteyen herkesin bu hashtagi kullanarak yukarıdaki bilgiler ve aşağıda paylaşılan görsel ile kampanyamıza destek vermesini bekliyoruz. Hepinizin desteği ile adaletin yerini bulacağına ve bu tip cinayetlerin azalacağına yürekten inanıyoruz. 

 

Davanın görüleceği haftanın "Organ Bağışı Haftası"na denk gelmiş olması da bizler için çok özel bir anlam ifade ediyor. Zira Begüm'ün vefatının hemen ardından, kendisinin de isteyeceğini düşünerek, organlarını bağışladık. Bu vesile ile Begüm'ün 4 kişiye birden hayat vermiş olması bizim tek tesellimiz. 

 

Destekleriniz için şimdiden hepinize teşekkür ediyoruz. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.