Bursa Osmangazi’den Srebrenitsa sergisi

Bursa’da Osmangazi Belediyesi, Srebrenitsa soykırımının unutulmaması ve unutturulmaması adına ‘Srebrenitsa Soykırımı’ konulu fotoğraf sergisi düzenledi.

Yayın: 12 Temmuz 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 12.07.2021 17:30:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
692 okunma
Google News

Osmangazi Belediyesi, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Bosna Hersek işbirliğiyle açtığı ‘Srebrenitsa Soykırımı’ konulu sergi ile 26 yıl önce Bosnalı Müslümanların yaşadığı katliamı fotoğraflarla bir kez daha gözler önüne serdi.

 

 

 

 

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde açılan sergi, Boşnak fotoğrafçı Veliya Hasanbegoviç’in 42 adet fotoğrafından oluşuyor. Fotoğrafçı Hasanbegoviç’in objektifi tarihe tanıklık etmek ve yaşanan olaylarla ilgili gerçeği ifade etmek istemesi dolayısıyla sergideki tüm fotoğraflar siyah beyaz olarak sergileniyor. Srebrenitsa’da hayatını kaybedenlerin anısına hazırlanan fotoğraf sergisi, 1 ay süresince ziyarete açık olacak.

 

 

 

 

 

İkinci Dünya Savaşının ardından Avrupa’da yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen soykırımda hayatını kaybedenler, sergi vesilesiyle bir kez daha yâd edildi.

 

 

 

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, serginin açılışında yaptığı konuşmada dünyanın, 100 yıl önce Balkanlar üzerinde şekillendiğine dikkat çekerek, “Balkanlar, hem yönetimler anlamında hem de milliyetçilik anlamında tarih boyunca her an bir sorunun çıkabileceği yapıya sahip olmuştur. Emperyalist ülkeler, günümüzde yaptıkları gibi 100 yıl önce de demokrasi ve özgürlük gibi kulağa çok hoş gelen terimler ile Balkanlar’a gitmiş; ancak her zaman yaptıkları gibi savaş ve kaoslar ile halkları vatanlarından etmişlerdir. Dış güçler, bölgedeki kardeşliğin pekişmesine hiçbir zaman müsaade etmemişlerdir” dedi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.