Bursa İnegöl'de Cerrah fasulyesine festivalli tanıtım

Bursa'da İnegöl Belediyesi, Sevdam Cerrah Derneği işbirliği ile bu yıl ilki düzenlenen Cerrah 1. Fasulye Şenliği düzenledi.

Yayın: 06 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 06.09.2021 11:30:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
413 okunma
Google News

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Cerrah’ta 200 dönüm alanda ekimi yapılan ve testide özel pişirme teknikleriyle sofraları süsleyen Cerrah Kuru Fasulyesinin, bu şenlikle ulusal anlamda tanıtımı sağlandı. Rumelili Orhan Kemal konserinin de yer aldığı şenlikte, yöresel lezzetler misafirlere sunuldu.Mahalle meydanında yapılan şenlik, testi içerisinde özel tekniklerle pişirilen kuru fasulyelerin ikramları ile başladı. Aynı zamanda bölgeye ait farklı yöresel lezzetler de kurulan stantlarda davetlilere ikram edildi. Şenliğin protokol bölümünde Sevdam Cerrah Derneği Başkanı Meryem Bağdemir, davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa da, Cerrah’ta sadece fasulye değil; fidesiyle, çöğürüyle ülkemize mal olmuş bir mahalle olduğuna dikkati çekerek, "Bizler istedik ki Cerrah’ın kuru fasulyesinin de güzel bir tanıtımı olsun. İnegöl’ümüzün tüm değerleri içerisinde bir de fasulyemizi parlatarak aynı zamanda İnegöl yemeklerinin tanıtımını sürdürdüğümüz faaliyetimiz içerisinde markalaşmasını sağlamak istiyoruz” dedi.Kocaağa, Cerrah fasulyesinin aynı zamanda yöreye has pişirme teknikleriyle yöresel bir lezzet olarak karşımıza çıktığını da belirterek şöyle konuştu: “Fasulyenin bitkisel özellikleri ve lezzetinin yanı sıra, diğer fasulye çeşitlerinin aksine akşamdan ıslatılmadan, doğrudan kendi suyu ile pişirilir. Ayrıca Cerrah fasulyesi tencerede değil, çömlekte pişer. Çömlek ateşe konmadan, ateşin yanında sıcaklığından pişer. Lezzeti de buradan gelir. Cerrah Mahallemizde bu yıl çiftçilerimiz yaklaşık 200 dönüm alanda fasulye ekimi gerçekleştirdi. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha fazla ürün ekimi ve hasadı yapılmasını arzu ediyoruz.”Konuşmaların ardından önce İnegöl Belediyesi Halk Dansları Ekibi sahneye çıkarak bir gösteri sundu. Ardından Bursa Büyükşehir Belediye Bandosu mini bir konser gerçekleştirdi. Şenliğin finali, Rumelili Orhan Kemal konseriyle son buldu. Grup, seslendirdikleri birbirinden eğlenceli şarkılarla Kuru Fasulye Şenliğine renk kattı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.