Bursa için iki önemli gelişme! Bakan Kurum duyurdu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İller Bankası 2019 yılı Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Kurum, 'Bursa'da Ulu Cami etrafında tamamen silueti bozan ne kadar yapı varsa bunları ortadan kaldırıyoruz" dedi. Bakan Kurum ayrıca, millet bahçesinin genişletilmesi ve Bursa için projelendirilen sanayi sitesi hakkında da konuştu.

Yayın: 09 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 09.07.2020 18:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1453 okunma
Google News

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İller Bankası 2019 yılı Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı.

 

Burada konuşan Bakan Kurum, İller Bankasının sağladığı finansal kaynaklarla belediyelerin altyapı yatırımlarına destek veren Türkiye'nin en büyük, kalkınma ve yatırım bankası olduğunu söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart seçimleri münasebetiyle 11 maddelik manifestoyla şehircilikte yeni bir sürece girildiğini ilan ettiğini hatırlatan Kurum, Bakanlık olarak şehircilik manifestosundan hareketle şehirleri birer marka şehir haline getirmek için canla başla çalıştıklarını belirtti. Deprem dönüşümünü hızla gerçekleştirmek istediklerini aktaran Bakan Kurum, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'bedeli ne olursa olsun yapacağız' sözleriyle 2012 yılında başlattığı dönüşüm çalışmalarımız kapsamında bugüne kadar 1 milyon 350 bin konutun dönüşümünü sağlamış olduk. Bugün de 'Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm' hedefiyle dönüşüm çalışmalarına süratle devam ediyoruz" diye konuştu.
 

Bakan Kurum 2023, 2053 ve 2071'e dair eylem planlarını hazırladıklarını belirterek, "Yani artık şehirlerimiz için yapacaklarımız kafamızda nettir. Düzenli yapılardan millet bahçesine, atık sudan kentsel dönüşüme kadar tüm birimlerimiz için yapılması gereken işlemlerimizi gittiğimiz illerde hafızamıza aldık. Dönüşüm konusunda istekli olan vatandaşlarımızı endişelendiren, gayretli belediyelerimizi zorlayan tüm engelleri de bu çerçevede ortadan kaldırdık. Bu kritik hamlelerimizle artık belediyelerimizin eli bu noktada daha güçlü. Bundan böyle sizlerle birlikte çıktığımız bu yolda kaybedecek hiçbir vaktimiz yok. İnanın işimiz de vaktimizden çok, o çerçevede vatandaşa gece gündüz hizmet etmek ve şehirleri depreme hazır hale getirmek için sizler ile birlikte çalışmak zorundayız. Tabii kentsel dönüşüm ve yenileme kapsamında 81 ilimizde tarihi kent meydanlarını tekrar gün yüzüne çıkaracak proje ve adımları atıyoruz. Bu çerçevede gittiğimiz şehirlerde belediyelerimiz ile birlikte o kadim tarihimizin ortaya çıkması için projelerimizi yapıyoruz. Meydanlarımızı tarihi hüviyetine kavuşturacak bu vizyon projeyle; yüzlerce tarihi eserimizi ve kültürel aksımızı yeniden ihya ediyor, yine yüzlerce etapta yenilediğimiz iş yerlerimizi esnafımıza kazandırmış oluyoruz." dedi.

 

BURSA'DA ULUCAMİ PROJESİ

 

Bakan Kurum Bursa ile ilgili projelerle ilgili ise şunları söyledi :

 

"Bursa'da Ulu Cami etrafında tamamen silueti bozan ne kadar yapı varsa bunları ortadan kaldırıyoruz. Bu kadim medeniyete ne kadar zarar veren yapı varsa kamulaştırmak suretiyle Türkiye'de dünyaya örnek olacak ve yaklaşık 100 milyon TL anlaşma bedeli olan bir projeyi yine Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütüyoruz. Bittiği zaman kültür park ve millet bahçesi ile bağlantı sağlayacak yine şehir siluetine zarar veren yapıları yıkarak devam edeceğimiz projemiz ülkemize değer katacaktır."
 

BURSA'YA YENİ SANAYİ SİTESİ

 

"12 ilimizde 10 bin adet sanayi sitesi projelendirildi, bin 420 tanesini tamamladık ve vatandaşımıza teslim ettik" diyen Bakan Kurum, "Şu anda Ankara'dan İstanbul'a, Konya, Adana, Trabzon ve Aksaray'dan yine Diyarbakır'a, Bolu, Bursa, Kayseri, Muğla ve Rize'ye kadar 12 ilimizde, 10 bin adet sanayi sitesi projelendirildi. Bin 420 tanesini tamamladık ve vatandaşımıza teslim ettik. 3 bin 422'sinin ise inşası fiilen devam ediyor. Ayrıca, 3 bin 375 iş yerinin ihale çalışmalarını da süratli bir şekilde yapıyoruz." diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.