Bursa hızlı tren projesinde flaş gelişme

Temeli 23 Aralık 2012 tarihinde atılan Bursa yüksek hızlı tren projesi, ekonomik krizi aşamıyor. Hızlı trenin 1.5 yıldır başlamayan Yenişehir-Osmaneli ihalesi iptal edildi. Olay gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz yaşanan gelişmelerin detaylarını köşesinde aktardı.

Yayın: 07 Ekim 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 07.10.2019 09:10:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1222 okunma
Google News

Yılmaz, "Hızlı trenin 1.5 yıldır başlamayan Yenişehir-Osmaneli ihalesi iptal" başlığı altında şunları yazdı:

 

BURSA-YENİŞEHİR HATTINA YENİ İHALE

 

"Başından bu yana ilginç bir süreci oldu... 3 Nisan 2018 günü yapılan ihalede; Bursa-Yenişehir hattının üst yapı ve elektromekanik işleriyle, Yenişehir-Osmaneli hattının altyapı, üstyapı ve elektromekanik işleri ihale edildi.

 

Yani...

 

Devam eden Bursa-Yenişehir altyapı inşaatı yanında Bursa-Osmaneli hattının tamamı ihale edildi. En iyi teklifi 2 milyar 520 milyon lirayla Ağa Enerji verdi, ama haziran ayında ihaleyi aynı bedelle Bayburt İnşaat'ın kazandığı açıklandı.

 

Ne var ki...

 

Geçen yıl temmuz ayında Dolar yükselince firmaya yer teslimi yapılamadı ve inşaat başlamadı. En önemlisi, 2 milyar 520 milyon

liralık ihaleye karşın maliyet 4 milyar lirayı aştı.

 

İşte...

 

Böyle bir süreç yaşayan ihalenin, 'imalat girdilerinin fiyatlarındaki beklenmedik artışlar' gerekçesiyle 14 Eylül 2019 tarihi itibariyle iptal edildiği bilgisi ulaştı.

 

Bu durumda...

 

Bursa-Yenişehir arasındaki altyapı inşaatı devam edecek, bu hattın tamamı için yeni ihaleye çıkılacak."

 

'FOTOĞRAFI KENDİ GÖZLERİMLE ÇEKECEĞİM'

 

Yılmaz, yazısında, TCDD Yatrımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Öner Özgür'ün görüşlerine de yer verdi.

 

Daha önce Bursa'da Karayolları 14. Bölge Müdürü olarak görev yapan Özgür'ün öne çıkan açıklamaları şöyle:

 

"Hızlı trenin Bursa için ne anlam taşıdığını çok iyi biliyorum. Onun için Bursa'ya gelip çalışmaları yerinde göreceğim. İşin ne aşamada olduğunu gösteren fotoğrafı kendi gözlemlerimle çekeceğim. Karayollarında sorunlar şantiyede kalarak, şantiyeyi soluyarak görülür ve buna göre çözüm geliştirilir. Bursa'ya geldiğimde Karayolcu mantalitesiyle hızlı tren şantiyesinde kalıp her şeyi yerinde göreceğim."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.