Bursa'daki 'sahte peygamber' cenazesiyle ilgili tartışmalar sürüyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, İskender Erol Evrenosoğlu'nun cenazesine büyük günah işlediği için imam göndermediğini açıkladı.

Gündem Yayın: 29 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 29.11.2019 08:14:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1999 okunma
Google News

Evrenosoğlu’nun cenaze namazını kendi elemanlarının kıldırdığı ortaya çıktı. Mahkeme kararıyla kapatılan Medeniyet İrfan Hayır Refah Vakfı’nın (MİHR) başkanlığını yapan ve ‘sahte peygamber’ olarak bilinen İskender Erol Evrenesoğlu’nun cenazesindeki kalabalık sosyal medyada gündem konusu oldu. Diyanet yetkilileri, son Peygamber’in Kuran’ı Kerim’de de belirtildiği gibi Hz. Muhammed olduğunu, kendisini daha sonra peygamber olarak adlandıran kişilerin büyük günah işlediklerini belirterek, bu nedenle cenazeye din görevlisi göndermediklerini açıkladı.

 

Cenaze namazını ise kimin kıldırdığı tartışma konusu oldu. Bursa Müftülüğü resmi din görevlisinin cenaze namazını kıldırmadığı açıklamasının ardından Diyanet'ten de açıklama geldi.

 

BÜYÜK GÜNAH İŞLEDİ

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yetkililerin yaptığı açıklamda Hz. Muhammed'in son peygamber olduğu ve ondan sonra bunu söyleyen kişilerin büyük günah işlediği belirtildi.

 

Bu nedenle de Evrenosoğlu'nun cenazesine resmi bir imam gönderilmediği ifade edildi.

 

DİYANET DOĞRU YAPMIŞ

 

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Coşkun, kendisini peygamber ilan edenlerin cenaze namazlarının kılınamayacağını belirterek, “Sahte peygamberlik şirke yakın büyük bir günahtır. Diyanet doğru yapmış” dedi.

 

DİNİ BİLMİYORLAR

 

Acıbadem Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Emre Dorman, “Dinini yeterince bilmeyenler bu adamlara inanır. Diyanet’in cenaze törenine din görevlisi göndermemesi kişisel kanaatimce yanlış. Çünkü devlet ayrım yapamaz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.