Bursa'daki otomobil devi bunu yaptı! İki yıl ara vermişti

Türkiye’nin en büyük otomobil üreticisi Oyak Renault, kuruluşunun 50. yılı kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklerine fabrika gezileri ile devam ediyor. Oyak Renault “Benim Ailem Benim Fabrikam” adı altında düzenlediği “Aile Gezileri” ile çalışanlarının ailelerini, son teknolojilerin kullanıldığı, dünyaya Bursa’dan üretim yapan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda misafir etti.

Yayın: 26 Kasım 2019 - Salı - Güncelleme: 26.11.2019 10:07:41
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1358 okunma
Google News

Oyak Renault, çalışan memnuniyetini ve motivasyonunu artırmak üzere gerçekleştirdiği “Benim Ailem Benim Fabrikam” adlı aile gezilerine 2 yıl aradan sonra yeniden başladı. Geziler kapsamında, son teknolojilerin kullanıldığı ve dünyaya Bursa’dan üretim yapan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nın kapıları çalışanların ailelerine açıldı.

 

50. yıl kutlamaları kapsamında iki yıl aradan sonra tekrar başlatılan aile gezileri serisinin ilki 18-23 Kasım arasında yapıldı. Oyak Renault çalışanlarının ailelerinin ziyaretine açılan fabrikayı bir hafta içinde 720 kişi gezdi. Aile gezisinin ilk gününde fabrikayı ziyaret eden ailelere Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun da eşlik etti.

 

Oyak Renault Genel Müdürü Aoun, şunları söyledi: “Bir süredir devam eden yeni Clio projemiz nedeniyle ara verdiğimiz aile gezilerimize yeniden başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Oyak Renault Otomobil Fabrikaları olarak Türkiye’deki faaliyetlerimize başlamamızın 50’nci yılını kutluyoruz. 50 yıl içinde çok sayıda başarıya imza attık, 7 bin 500 kişiyi aşkın büyük bir aileye dönüştük. Sizlerin sayenizde dünyanın en sevilen otomobillerini ürettik. Bu otomobillerin nasıl üretildiğini bizzat yerinde siz değerli ailelerimizin görecek olmasından mutluluk duyuyorum.”

 

Aile Gezileri çerçevesinde yine 18-23 Kasım arasında Oyak Renault çalışanlarının çocuklarına yönelik olarak “Oyak Renault Dijital Dönüşüm” okulu düzenlendi. Okul kapsamında her gün 30 olmak üzere bir hafta içinde toplamda 180 öğrenci eğitim aldı. Atölye çalışmasına katılan çalışanların çocukları, 30 Oyak Renault gönüllü eğitmeni gözetiminde el becerilerini geliştirerek robotik kodlama, 3 boyutlu modelleme öğrendi ve ahşap tasarım atölyesinde kendi tasarımlarını yaptı. Gündüz yapılan atölye çalışmalarından sonra çocuklar aileleri ile birlikte anne ve babalarının çalıştıkları ortamı görme fırsatını yakaladı. Oyak Renault Dijital Dönüşüm okulu Şubat ve Nisan ara tatillerde de öğrencilere eğitim vermeye devam edecek.

 

Aile Gezileri ’ne çalışanlar, toplam 4 kişi olmak üzere birinci dereceden yakınlarıyla katılabiliyor. Gezi öncesinde Oyak Renault faaliyetleri hakkında bilgilendirilen aileler, fabrikanın tarihçesini de öğrenme şansı yakalıyor. Bilgilendirme sonrasında üretim sürecine daha yakından tanık olmak için kaporta, montaj ve motor departmanlarını gezen aileler, fabrikadaki çalışma süreçlerini öğrenip Oyak Renault dünyasını daha iyi tanıma fırsat yakalıyor.

 

Gezi esnasında, üretim bantlarındaki son teknoloji ürünü robotlar özellikle çocukların çok ilgisini çekerken, çalışanlar da Türkiye’nin ihracat ve üretim lokomotifi bu dev şirketin bir parçası olmaktan duydukları gururu aileleri ile paylaşıyor. Çalışanlar aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek yaşadıkları unutulmaz anları ölümsüzleştiriyor.

 

Yaklaşık 7 bin 500 kişinin istihdam edildiği Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda Aile Gezilerine 2020 yılında da devam edilecek. Engelli çalışanların da aileleriyle birlikte katılabildiği geziler her çalışan ailesiyle birlikte fabrikayı gezene dek düzenli aralıklarla sürecek.

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.