Bursa'da Kent Konseyi'nden diyabet okulu

Bursa Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu’nun düzenlediği ‘Diyabet Okulu’ başladı.

Yayın: 17 Ocak 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 17.01.2022 15:30:04
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
390 okunma
Google News

Bursa Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu tarafından ‘Diyabet erken dönemde fark edildiğinde tedavi edilebilir bir hastalıktır’ sloganıyla düzenlenen ‘Diyabet Okulu’nun 1. dönemi gerçekleştirildi.

10 farklı oturumda konusunda uzman doktorlar tarafından ‘Diyabet ile ilgili temel bilgiler’, ‘İnsülin direnci ve hastalıklarla ilişkisi’, ‘Diyabetin seyri, akut ve kronik dönemdeki sonuçlar ve komplikasyonlar’, ‘Diyabette beslenme’, ‘Diyabette yaşam tarzı değişiklikleri ve egzersiz’, ‘Diyabette psiko-sosyal sorunlar’, ‘Diyabetik ayak ve bakımı’, ‘İnsülin çeşitleri ve insülin tedavisi’, ‘Tip 1 diyabetteki takip ve tedavi özellikleri’ ve ‘Diyabet tedavisinde cerrahi yöntemler’ konu başlıklarıyla katılımcılara bilgiler verildi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Diyabet Okulu’nda gerçekleştirilecek eğitimlerin 4 dönem süreceğini söyledi.

Diyabet Okulu’na katılmak için ‘0224 716 36 99 numaralı telefon aranarak’ başvuru yapılabiliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.