Bursa'da gazeteci adayları medya ziyaretlerinde

Bursa İnternet Gazetecileri Derneğinin koordinatörlüğünde Yıldırım Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü desteğiyle düzenlenen İnternet Gazeteciliği Akademisinde teorik eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, medya ziyaretleri gerçekleştirdi.

Yayın: 07 Ocak 2022 - Cuma - Güncelleme: 07.01.2022 12:30:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
493 okunma
Google News

Bursa İnternet Gazeteciler Derneği'nin Yıldırım Belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü'nün desteğiyle düzenlediği "İnternet Gazeteciliği Akademisi"ne katılan 40 kursiyer üç haftalık teorik eğitim sonrasında uygulamalı eğitime başladı.

Bursa'daki süreli basın yayınlar ile internet medyalarını ziyaret eden kursiyerler, eğitim süresince öğrendiklerini de yerinde uygulama ile pratiğe geçirebilme imkanı buldu.
Mesleğin püf noktalarını yerinde gözlemleyen kursiyerlere, medyalarda her geçen gün ağırlığı artan yeni medyanın incelikleri ve teknik detaylar da aktarıldı.

 

Kursiyerler ziyaretlerde gazete ve internet medyalarının çalışma ortamlarını, yaptıkları işlerin çeşitliliğini gözlemlerken, editörler, haber müdürleri ve köşe yazarları ile birebir görüşerek bilgi aldılar.

 

Aynı zamanda İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı olan Bursa İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Mesut Demir, medyanın dijitalleşmesi ile internet gazeteciliğinin  önem kazandığını belirterek, sektöre ilgi duyan gençler için hayata geçirilen akademiye katılan gençlerin ay sonunda düzenlenecek törenle sertifikalarına kavuşacağını söyledi. Demir, sertifika sonrasında kursiyerlerin istihdam süreçleri ile ilgili de talep eden medyaların İşkur desteğiyle medyalarda iş başı yaptırabileceğini kaydetti.

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.