Bursa'da AKUB eğitimleri sürüyor

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Arama Kurtarma Birliği (AKUB) nin eğitimleri sürüyor.

Yayın: 21 Eylül 2021 - Salı - Güncelleme: 21.09.2021 18:30:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
809 okunma
Google News

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce başlatılan ilk yardım seferberliği kapsamında birlik üyelerine İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde afet durumunda ilk yardım eğitimi verildi. Türk Eğitim Vakfı Hayri Tokaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimde deprem, yangın, göçük, sel gibi afetler ve trafik kazaları sırasında yaralılara müdahalede ilk yardımı bilmenin önemi anlatıldı ve hayat kurtarabilmek için ilk yardımın çok önemli olduğu vurgulandı.
 
İlk yardım eğitimi alan öğretmenlerle bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, okula gelen her öğrenciye güvenli bir ortam sunma ve var olan şartları iyileştirme amacında olduklarını belirtti. İlk yardım becerilerinin güncel tutulması ve ilk yardım bilincinin gelişmesi gerektiğini belirten Serkan Gür, okullarda tehlikeli ve ani gelişen sağlık sorununda öğretmenlerin uygulayacağı ilk yardımın kritik önemde olduğunu söyledi.

Slaytlar eşliğinde soru-cevap şeklinde geçen eğitimde ilk yardım tekniklerini bilmeyenlerin yapacağı yardımların yaralıların durumunu daha da ağırlaştıracağını ve ölümlerle sonuçlanabileceğini belirtilirken mutlaka her haneden en az bir kişinin ilk yardım konusunda eğitim alması gerektiğini ifade edildi.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.