Bursa Büyükşehir’den nefes kesen tatbikat

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, kalite yönetim sistemi belgelendirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği tatbikat gerçeği aratmadı.

Yayın: 26 Haziran 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 26.06.2021 13:30:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
614 okunma
Google News

Bursa'da Entegre Kalite Yönetim Sistemi ve İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında, personelin de dahil olduğu geniş kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yapılan tatbikata Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı da destek verdi.

 

Makine Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü’nün eski Gemlik Yolu üzerindeki yerleşkesinde gerçekleşen tatbikatta, senaryo gereği deprem sonrası çıkan yangının ardından sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm personel, acil toplanma alanında buluştu. Yapılan sayımda Ağır Vasıta Atölyesi’nde çalışan 3 personelin kayıp olduğu tespit edildi. Bunun üzerine yangın söndürme tüpleri ile olay yerine gelen personel, yangına ilk müdahaleyi yaptı. Bu arada kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, binanın ikinci katında mahsur kalan yaralıların birini merdivenli itfaiye aracı binanın camından, diğer ikisini de merdivenlerden indirerek, olay yerindeki ambulansa taşıdı.

 

Tatbikatta, yerleşke içerisindeki bir otomobilde çıkan yangına da ilk müdahaleyi Makine Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü personeli yangın söndürme tüpleriyle yaptı. Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını tamamen söndürüp, soğutma çalışmalarını gerçekleştirdi. Gerçeği aratmayan tatbikatta devrilen bir varilden sızan kimyasal madde de hemen olay yerinde ekipler tarafından kontrol altına alındı.

 

Tatbikatı baştan sona izleyen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Muhammed Emin Tarım, entegre kalite yönetim sistemi, iş sağlığı güvenliği kalite yönetim sistemi ve acil durum eylem planları çalışmaları kapsamında bir tatbikat gerçekleştirdiklerini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.