Bursa açıldı! İşte Bursa için alınan kararlar

Risk haritasında sarı renkte olan Bursa yasaklar kapsamında 3 ay sonra hafta sonu yasağı kalkan 2 büyükşehirden biri oldu. Diğeri Ankara...

Gündem Yayın: 01 Mart 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 01.03.2021 21:51:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
955 okunma
Google News

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde saat 15.00'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başlayan Tüm bakanların katıldığı toplantı yaklaşık 3 saat sürmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. 1 Mart 2021 Pazartesi günü itibariyle yeni haftanın risk haritası yayınlandı. Haritaya göre, düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi.


“Her ilimiz salgın tedbirlerinin orada ne düzeyde uygulanacağını kendisi belirleyecek”


Haritaya göre orta riskli (sarı) konumunda yer alan Bursa için geçerli olacak normalleşme adımlarını tek tek açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşmeye başlıyoruz. Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek. Her iki haftada bir de normalleşme uygulaması güncellenecek. Valiliklerimiz başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurullarımız bu güncellemeye göre uygulamayı gözden geçirecek ve yeni düzenlemelere gidecektir. Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı, salgının her bir ilimizdeki iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verilecek. Vatandaşlarımız günlük hayatlarının her anında temizlik, maske ve mesafe diye özetlediğimiz salgın tedbirlerine ne kadar riayet ederlerse illerinin normalleşmeye o kadar hızlı geçebilmesini sağlayacaklar. Salgın artış eğilimine girdiği yerlerde kısıtlamalar tekrar genişletilebilecek. Her ilimiz salgın tedbirlerinin orada ne düzeyde uygulanacağını kendisi belirleyecek” dedi.


SARI KATEGORİDE BULUNAN BURSA İÇİN YENİ KARARLAR


- Sokağa çıkma yasağı kalktı. (Hafta sonu)
- Akşam 21:00'den sonra sokağa çıkma yasağı devam ediyor. (Her gün)
- Kafe ve restoranlar sabah 7:00'den akşam 19:00'a kadar 50 kapasite ile açıldı.
- 65 yaş üzeri ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı.
- Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacak. Düşük ve orta riskli illerde (Bursa'nın da aralarında olduğu) ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacak.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.