Bitcoin kritik seviyeyi aştı

Kripto para birimlerinin atası olan Bitcoin, 40 bin dolar psikolojik duvarını aştı. Yükselişte milyarder yatırımcıların açıklamalarının etkili olduğu öne sürülüyor.

Ekonomi Yayın: 28 Temmuz 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 28.07.2021 09:30:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1083 okunma
Google News

Geçtiğimiz Nisan ayında 64 bin 813 dolar seviyesine yükselerek tarihi rekor kıran Bitcoin, bu tarihten sonra düşüşe geçmişti. Son günlerde ise pozitif yönde hareketlenme eğilimine giren Bitcoin, bugün itibariyle 40 bin doları aştı.

 

Geçtiğimiz hafta 30 bin doların altında seyreden Bitcoin, dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden Amazon.comun kripto para ile ödeme kabul etmeye hazırlandığına dair haberle 40 bin dolar sınırına yaklaşmıştı. Ayrıca milyarder iş adamı Elon Muskın Bitcoine yönelik tavrının değişmesi, kendisinin ve şirketlerinin Bitcoin yatırımcısı olduğunu açıklaması ayrıca Teslanın Bitcoin ile satışlara yeniden başlayacağını duyurması ile kripto para piyasaları hareketlendi.

 

Amazon, kripto para ile satış iddialarının gerçek olmadığını, işe alım için kripto para uzmanı aradıklarını, ilerleyen yıllarda durumun değişiklik gösterebileceğini belirtti.

Bitcoin ve diğer kripto paralarda yaşanan yükselişin ana nedenlerinden biri yatırımcı ve uzmanlardan gelen destekleyici açıklamalar oluyor.

Bitcoin geçtiğimiz güne göre yüzde 4.70 oranında primle 39 bin 818 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gün içinde en düşük 37 bin 986 dolar, en yüksek ise 40 bin 345 dolar seviyesini gördü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.