Biraz geç kalmadınız mı Sayın Vekillerim?

Gündem Yayın: 04 Ağustos 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 04.08.2021 11:04:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
489 okunma
Google News

Klasik bir sorudur, tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan?

Bu da öyle bir durum:

“Devlet milleti için mi vardır? Yoksa millet devleti için mi?”

AK Parti iktidarına kadar biz milleti devlet için var olarak biliyorduk, ama Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlığında yeni bir yönetim süreci başladı ve gördük ki meğer “devlet milleti için var olmalıymış”

Öyle de oldu. Demokratik ilerlemeden, hak ve özgürlüklerden, insan eşitliğinden, adaletinden, sosyal ve ekonomik kalkınmaya kadar pek çok alanda devrimler, reformlar yapıldı ve büyük bir zihniyet devrimi yaşadık.

Aynen Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 1923-1930’lı yıllarda yaşanan kalkınma hamlesi gibi. O yüzden benim de içinde bulunduğum yazar-çizer ve siyasetçi takımına göre ki, içinde solcu aydınlarda mevcut bu süreç 2. Cumhuriyet dönemi idi.

Nitekim o dönemin aydınlığını, özgürlüğünü ve ferahlığını tatmış biri olarak bugün gelinen noktada sanki gizli bir el bu ülkeyi aşağıya çekiyor, tüm kazanımlarımızı alıp götürüyor gibi bir his içindeyiz...

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.