Bir ülke koronavirüsü tamamen yendi! Tüm yasaklar kalkıyor

Koronavirüs salgınında tüm dünyada 400 binden fazla insan hayatını kaybederken Yeni Zelanda salgını tamamen yendi. Başbakan Jacinda Ardern, yarından itibaren tüm yasakların kaldırılacağını duyurdu.

Dünya Yayın: 08 Haziran 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 08.06.2020 10:59:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1201 okunma
Google News

Aylardır bütün dünyada panik yaratan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına zamanında müdahale ederek yayılmasını engellemeyi başaran Yeni Zelanda'dan kritik bir açıklama geldi. Başbakan Jacinda Ardern, salgını tamamen yendiklerini ve yarından itibaren bütün yasakların kaldırılacağını duyurdu.

 

Kovid-19 önlemleri sayesinde ülkedeki salgının sona erdiğini duyuran Ardern, ülkedeki bütün yasakların kaldırılacağını açıkladı. Ardern, "Ülkedeki alarm durumunu bu geceden itibaren birinci seviyeye çekiyoruz. Kamusal etkinlikler ya da özel etkinlikler bir kısıtlama olmadan devam edebilir ve hiçbir engel ve yasak olmadan perakende ve hizmet sektörleri çalışmalarına devam edebilir. Bütün toplu taşıma araçları çalışmaya devam edecek" dedi.

 

SINIRLAR BİR SÜRE DAHA KAPALI KALACAK

 

Sınırların bir süre daha kapalı kalacağını duyuran Sağlık Bakanı Dr. Ashley Bloomfield, "Bu hafta sınırdan geçerek ülkeye giriş yapacak herkes iki haftalık süreç içerisinde iki kez test edilecektir. Ayrıca sınırda ya da sınıra yakın bölgede çalışanlar da test edilecektir" ifadesini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.