Bir dava da Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "hakaret" gerekçesiyle 5 kuruşluk dava açacağını belirtti.

Siyaset Yayın: 05 Mart 2020 - Perşembe - Güncelleme: 05.03.2020 15:48:26
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
962 okunma
Google News

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. İdlib'de gerçekleştirilen hain saldırıyı hatırlatan Öztrak, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, şehit ailelerine ise başsağlığı dilediklerini söyledi. Dün TBMM'de son derece üzücü bir olay yaşandığını belirten Öztrak, Grup Başkanvekili Engin Özkoç'a planlı bir saldırı yapıldığını öne sürerek, "Genel Başkanımız, Erdoğan'ın hakaretleri için kendisine açılabilecek en ağır tazminat davalarını açmaya devam edecektir. Genel başkanımız, Erdoğan'a 5 kuruşluk tazminat davası açmaya karar vermiştir" ifadelerini kullandı.

 

"BU PLANLI SALDIRIYI ŞİDDETLE LANETLİYORUZ"

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ''TBMM Genel Kurulu'nda, grup başkanvekilimiz Sayın Engin Özkoç'a planlı bir saldırı ve linç girişimi gerçekleştirildi. AK Parti grubu tarafından gerçekleştirilen bu planlı saldırıyı şiddetle lanetliyoruz" dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, genel merkezde basın toplantısı düzenledi. Öztrak, dün TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilleri arasında yaşanan yumruklu kavgaya ilişkin, "Bir yanda canını dişine takmış, çarpışan askerlerimiz, diğer yanda şahsi ikbalinin kaygısına düşen iktidar var. Dün TBMM'de son derece üzücü, demokrasimiz adına utanç verici bir olay yaşadık. TBMM Genel Kurulu'nda, grup başkanvekilimiz Sayın Engin Özkoç'a planlı bir saldırı ve linç girişimi gerçekleştirildi. AK Parti grubu tarafından gerçekleştirilen bu planlı saldırıyı şiddetle lanetliyoruz" dedi.

 

'ŞEHİTLERİMİZ, TBMM'NİN ŞEHİTLERİDİR'

 

Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız olması gerektiğini söyleyen Öztrak, " İdlib'de 36 vatan evladı şehit olmuşken, kalleş bir saldırıyla ordumuz taammüden hedef alınmışken, bunun görüşülüp tartışılacağı yer AK Parti'nin İstanbul milletvekilleri toplantısı mıdır? AK Parti'nin Ankara İl Danışma Meclisi toplantısı mıdır? İdlib'deki hain saldırılar sadece AK Parti'yi mi, yoksa 83 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını mı ilgilendirmektedir? Eğer, idlib'de yaşananlar milli bir meseleyse, bunun görüşüleceği tek adres vardır o da TBMM Genel Kurulu'dur; çünkü şehitlerimiz, milletimizin ve TBMM'nin şehitleridir" diye konuştu.

 

'MİLLETİMİZ YAŞANANLARI GÖRMEKTEDİR'

 

Öztrak, iktidarın ekonomiden dış politikaya yaşadığı tüm sorunları CHP'ye hakaret ederek örtmeye çalıştığını savunarak, "İktidar ekonomiden, dış politikaya her alanda yaşadığı savrulmanın üzerini, şehitlerimizin tertemiz kanıyla ve CHP'ye hakaret ederek örtmeye çalışmaktadır. Ancak feraset sahibi milletimiz yaşananları en iyi şekilde değerlendirmekte ve sandığın önüne gelmesini beklemektedir. Demokrasiye inanan, bu ülkenin ilerici ve aydınlık kesimlerine düşen görev ise uyanık ve dikkatli olmaktır, demokrasi ve milli irade değerleri üzerinde birliğimizi, dirliğimizi güçlendirmektir" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.