Beşinci Mevsim Kreşinde Eğitim Öğretim Başladı

İnegöl Belediyesi’nin sosyal belediyecilik uygulamalarından biri olan Beşinci Mevsim Kreşinde 2019-2020 eğitim öğretim yılı 47 öğrenci ile başladı.

Yayın: 17 Eylül 2019 - Salı - Güncelleme: 17.09.2019 16:52:38
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1671 okunma
Google News

İnegöl Belediyesi’nin sosyal belediyecilik uygulamalarından biri olan Beşinci Mevsim Kreşi, 3. Eğitim öğretim sezonuna merhaba dedi. 2019-2020 eğitim öğretim dönemiyle birlikte, Beşinci Mevsimde de eğitim başladı. İhtiyaç sahibi aileler, belediye personeli ve şehit-gazi yakınlarına sembolik ücretlerle hizmet veren kreşte bu dönem 47 öğrenci bulunuyor.

 

Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki Başkan Yardımcıları ve bazı meclis üyelerinin katılımıyla Beşinci Mevsim Kreşini ziyaret etti. Taban, burada oyun odasındaki öğrenciler ve sınıfta eğitim görev öğrencilerle bir araya geldi. Miniklerle oyun oynayıp kreşle ilgili düşüncelerini soran Başkan Taban, binadaki tiyatro odası ve benzeri etkinlik odalarını da gezerek inceledi.

 

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Taban, İnegöl Belediyesi olarak bir yandan altyapı ve üst yapı çalışmalarıyla şehrin yüzünü yenilerken bir yandan da yeni bir bilinç ve farkındalık oluşturduklarını kaydetti. Belediyenin gücünün her alanda hissedildiğini dile getiren Taban, “Bu anlayışla hayata geçirdiğimiz Beşinci Mevsim Kreşimiz, bu yıl 3’üncü yılına başladı. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Bu dönem 3 sınıfımızda toplam 47 öğrencimiz var.

 

Öğrencilerimize 3 öğretmen ve 2 görevlimizle hizmet veriyoruz. Öğrencilerimiz sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak seçiliyor. Burada sadece ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları, belediye personelimizin çocukları, şehit ve gazi yakınlarımıza hizmet veriyoruz. Kreş ücreti olarak da sembolik ücretler alınıyor. Kreşimizde sabah 08.00-12.00 öğleden sonra ise 13.00-17.00 saatleri arasında eğitim veriliyor” dedi.

 

Beşinci Mevsim Kreşinde 3-5 yaş aralığındaki çocukların eğitim gördüğünü belirten Taban, şöyle devam etti: “Minik yavrularımızın okul öncesi eğitimlerinde karakterlerinin şekillenmesinde destek vermekten yana mutluyuz. Bu kapsamda ilçe müftülüğümüzden de destek alıyoruz. Değerler eğitiminin farkındayız. Ahlaki değerler çocukların ruh dünyalarının ve benliklerinin şekillenmesinde önemli bir etken. Eğitilmemiş deha, işlenmemiş gümüşe benzer.

 

Çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmek ve becerilerini iyiye sevk etmek zorundayız. Onlar için verebileceğimiz en büyük hediye, onlara kaliteli zaman ayırmaktır. Uzun bir eğitim yolunun ilk adımında bu minik yavrularımızın; vatana, millete, ebeveynlerine hayırlı evlat olmalarını temenni ediyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.