Belediye seçimleri 'erkene alınmaz' diyenlere ithaf olunur!..

Hafta sonu yazımda Külliye'ye dayandırılan bir iddiayı ortaya atmış ve demiştim ki; "Türkiye 2021'de bir erken seçim yaşayacak, ama bu genelde değil, yerelde olacak!.." Siyasi kulislerde yazım tahminimden fazla ses getirdi.

Yayın: 15 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 15.09.2020 11:00:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
739 okunma
Google News

Gazeteci dostlarım başta olmak üzere AK Parti içinden ve dışından, CHP'den, MHP'den ve Gelecek Partisi'nden, özelden ve mail yoluyla yazan tanıdıklar ile telefonda görüşlerini doğrudan iletenlerin geneli "İktidar partisi bu riske girmez, çünkü kendini topluma anlatamaz" görüşünde.

 

Bu kesim;

 

"Mahalli seçimlerin erkene alınmasını, hangi şartlar olursa olsun, kesinlikte bu topluma anlatamazsınız. Halk, düz mantıkla 'AK Parti, CHP'ye kaptırdığı büyükşehirleri yeniden almak için böyle bir seçim tezgahına gidiyor, hiç demokratik değil' dediği anda, istediğiniz kadar başırılı olun elinizdeki AK Partili belediyeleri de - buna Bursa Büyükşehir Belediyesi de dahil - mutlak kaybedersiniz. Böyle bir erken seçim AK Parti için intihardır" derken;

 

Çok az bir kısmı da "Evet milletvekilliği seçimlerinin erkene alınması bu koşullarda Cumhur İttifakı'nı sandıkta sıkıntıya sokar ama yerel seçimlerin erkene alınması eğer topluma doğru şekilde anlatılırsa 2023'ü kurtarır" görüşünde...

 

 

Belirtmeliyim ki iddianın sahibi ben değilim. 40 yıl düşünsem aklıma böyle bir siyasi deha formülü gelmez. Çünkü hala bu iddiaya karşı çekincelerim var. Uygulanabilirliği noktasında taşları yerine oturtamıyorum.

 

Tabii ki mahalli idareler seçimlerinin öne çekilmesinin gerekçesini bugünkü konjonktürde yerine oturtmamız mümkün değil, ama yine de Ankara'da hatırı sayılır siyasi dostun kapalı kapılar ardında duyduğu ve "sistemin ayakları oturtulursa AK Parti'yi ve dolayısıyla Cumhur İttifakı'nın oylarını yeniden toparlayacak bir çalışma ya da formül" dediğini de öyle olmaz olmaz diyerek hiç kestirip atmamak lazım.

 

Zira;

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.