Başkan Aktaş: Eksiklikleri pandemi sürecinde bir bir giderdik

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, koronavirüs nedeniyle getirilen sokak kısıtlamaları çerçevesinde 5 haftada Bursa’da 23 kilometrelik hatta sıfırdan 70 bin ton asfalt atıldığını, ulaşımda kesintisiz konforu sağlayacak çalışmaların bu hafta sona ereceğini açıkladı.

Yayın: 18 Mayıs 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 18.05.2020 17:01:40
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
826 okunma
Google News

Bursa’nın asfalt kalitesi, Büyükşehir Belediyesi’nin 15 güne sığdırdığı çalışmalar ile arttı. Hafta sonu sokağa çıkma yasaklarını değerlendirerek asfalt serim çalışmalarını 7/24 esasıyla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 5 haftalık periyoda yayılan 23 kilometrelik hattın son ayağı olan 3 kilometrelik Merinos Parkı-Gökdere hattı ile Namazgah, Yeşil ve İpekçilik caddelerindeki yol düzenleme mesaisini tamamladı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ile birlikte asfalt seriminde son bölüm olan Merinos Parkı-Gökdere ile Namazgah, Yeşil ve İpekçilik caddelerindeki faaliyetleri inceledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar kapsamında, Merinos Parkı-Gökdere arasındaki 3 şeritli eski yol tamamen sökülerek, yerine sıfırdan asfalt döküldü. Namazgah, Yeşil ve İpekçilik caddelerinde ise rutin yol faaliyetlerinin yanında parke ve bordürler de yenilendi.

 

15 günde 23 kilometrelik yola yenileme

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, normal şartlarda aylarca sürecek bir çalışmanın ‘koronavirüs olayı fırsata çevrilerek’ 15 günde tamamlandığını vurguladı. 5 hafta önce başlayan sokak kısıtlamaları çerçevesinde 23 kilometrelik aksın revize edilerek peyderpey hizmete alındığını, 70 bin tonu aşkın asfaltın bu süreçte cadde ve yollarla buluştuğunu kaydeden Başkan Aktaş, “Koruyucu tabakasından diğer tüm çizgi ve düzenlemelere varana kadar, mesaimiz seri şekilde devam ediyor. Salı günü itibariyle inşallah sona gelmiş olacağız” dedi. Başkan Aktaş, son 75 yılın en sıcak günlerine rağmen çalışmalarda büyük gayret sarfeden Büyükşehir Belediyesi personeli ile emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Başkan Aktaş, açıklamasında, Bursa merkezde yapılan yatırımlara da değindi. Namazgah, İpekçilik ve Yeşil’in tarihi aks olduğunu ve alt yapının bu bölgelerde 13 yıldır yenilenmediğini hatırlatan Başkan Aktaş, var olan eksikliklerin pandemi sürecinde bir bir giderildiğini kaydetti.

 

Vatandaştan büyük beğeni var

 

Başkan Alinur Aktaş, yenilenen Bursa yollarının vatandaşlardan da büyük beğeni topladığını ifade etti. Bu yönde olumlu birçok tepki aldığını vurgulayan Başkan Aktaş, “Süreci iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Bursamız için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi döneminde hem sosyal hizmetler hem temizlik hem de asfalt gibi önemli konularda büyük başarı örnekleri sergilediğini belirterek, Başkan Aktaş’a teşekkür etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.