Bali: Görevimi mart ayında bırakacağım

Dün medyaya yansıyan istifa haberlerinin ardından bugün basın toplantısı düzenleyen İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, genel müdürlük görevini mart ayında bırakacağını açıkladı.

Ekonomi Yayın: 06 Ocak 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 06.01.2021 10:45:43
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
978 okunma
Google News

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Genel Müdürlük görevimi mart ayının sonlarında yapılacak olan Genel Kurul tarihi itibarıyla bırakacağım" açıklamasını yaptı.

 

"SÜRPRİZ BİR KONU DEĞİL"

 

"Uygun görülürse yönetim kurulunda göreve devam edeceğim" diyen Bali, "Aralık 1986'da bankaya girdim, 34 yılı geçtim, dolayısıyla 35 yıl kuralı işliyor, sürpriz bir konu değil. Bu kural işlemeseydi de görevimi bırakacaktım" diye konuştu.

 

KAP'A AÇIKLAMA YAPILDI

 

Konu hakkında İş Bankası'ndan KAP'a yapılan açıklamada, "Genel Müdürümüz Sayın Adnan Bali, bankamızın bu yıl mart ayında yapılacak Genel Kurulu itibarıyla Genel Müdürlük görevinden ayrılma kararı aldığını, Genel Kurul tarihine kadar görevini sürdüreceğini ve Genel Kurul irade gösterirse Yönetim Kurulu'nda göreve devam etmeyi düşündüğünü beyan etmiştir. Sayın Adnan Bali, resmi kurum ve yetkili kurulların da uygun görmesi halinde Genel Müdür Yardımcımız Sayın Hakan Aran'ı kendisinden sonra Genel Müdürlük görevini üstlenebilecek kişi olarak düşündüğünü açıklamıştır." denildi.

 

NE OLMUŞTU?

 

Dün medyada Adnan Bali'nin görevinden istifa ettiğine dair haberler yer almıştı. Gelişmeler sonrasında İş Bankası'ndan bir açıklama yapılarak Bali'nin istifa ettiğine yönelik haberler yalanlamıştı.

 

Bankadan konuya ilişkin yapılan açıklamada, ''Genel Müdürümüz Sayın Adnan Bali'nin istifa ettiğine dair yer alan haberler asılsızdır. Sayın Adnan Bali görevini sürdürmekte olup konuya ilişkin yarın düzenlenecek basın toplantısında açıklamalarda bulunacaktır'' ifadeleri kullanılmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.