Bakanlık'tan Bursa için yeni koronavirüs genelgesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca denize kıyısı olan aralarında Bursa'nın da olduğu 28 ile genelge gönderildi. Genelgeye göre, yurt dışından gelen ve sıhhi bir risk taşıyıp taşımadığı kontrol edilmeyen hiçbir gemi ile temas kurulmayacak..

Yayın: 13 Nisan 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 13.04.2020 13:55:21
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
1051 okunma
Google News

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca denize kıyısı olan 28 ile genelge gönderildi. Genelgeye göre, yurt dışından gelen ve sıhhi bir risk taşıyıp taşımadığı kontrol edilmeyen hiçbir gemi ile temas kurulmayacak. Yurt içindeki karantina uygulanan gemilerin çöpleri tıbbi atık olarak yönetilecek.

 

Bakan Kurum, tedbirlerle ilgili şunları söyledi:

 

"TEMAS KURULMAYACAK"

 

Denize kıyısı olan 28 ilimize gönderdiğimiz genelgeyle; yurt dışından gelen ve sıhhi bir risk taşıyıp taşımadığı kontrol edilmeyen hiçbir gemi ile temas kurulmayacak, kontroller neticesinde risk taşımadığı tespit edilen gemilere ise sadece koruyucu ekipmanlar ile temas sağlanacak.

 

"MASKE, ELDİVEN VE HİJYEN MALZEME ATIKLARI..."

 

Atıklar ayrıştırılarak kapalı poşetlerde, dezenfekte edilerek teslim alınacak. Maske, eldiven ve hijyen malzeme atıkları 72 saat geçici depolama alanlarında bekletilerek bertarafa gönderilecek. Yurt içindeki karantina uygulanan gemilerin çöpleri tıbbi atık olarak yönetilecek.

.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.