Dünya Bankası Başkanı David Malpass, haziran sonuna kadar istifa edecek

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, görevinden haziran ayı sonuna kadar istifa edeceğini duyurdu.

Dünya Yayın: 16 Şubat 2023 - Perşembe - Güncelleme: 16.02.2023 14:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
120 okunma
Google News

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, görevinden haziran ayı sonuna kadar istifa edeceğini duyurdu. Malpass yaptığı açıklamada, “Dünya Bankası Grubu Yönetim Kurulu ile Dünya Bankası'nın mali yılının sonuna kadar görevi bırakma niyetimi paylaştım” dedi.
Dünya Bankası Grubu Başkanı olarak hizmet etmenin kendisi için büyük bir onur ve ayrıcalık olduğunu aktaran Malpass, “Eğitim, sağlık, sosyal koruma, istihdam, cinsiyet, temiz su ve elektriğe erişim dahil olmak üzere insani gelişmenin tüm alanlarında yoksulluğu azaltmak, ekonomik büyümeyi artırmak, hükümetin borç yükünü azaltmak ve yaşam standartlarını iyileştirmek için birlikte çok çalıştık. Görev sürem boyunca başardıklarımızdan gurur duyuyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.