Bahçeli'nin önerisine AK Parti'den yeşil ışık!

MHP Lideri Bahçeli'nin önerisine AK Parti cephesinin de sıcak bakması sonrası bir partiden diğer partiye milletvekili transferinin engellenmesi için harekete geçildi. Konuyla ilgili şu anda üzerinde konuşulan iki formül var.

Siyaset Yayın: 23 Mayıs 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 23.05.2020 13:11:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1313 okunma
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'ne seçime girebilmeleri için milletvekili vermeye yeşil ışık yakmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çok sert tepki gösterdi. Bahçeli, "Milletin iradesi kiralık değildir" sözleriyle Kılıçdaroğlu'nun hamlesini eleştirdi ve Gelecek Partisi ile DEVA Partisi'nin seçime girmesini engelleyecek çalışma için AK Parti'ye çağrı yaptı.

 

MHP lideri Bahçeli, milletvekili transferinin önüne geçilmesi çağrısına AK Parti'den olumlu yanıt gelince ortak çalışma için düğmeye basıldı.

 

Ortaya çıkan iki formüle göre seçime belirli bir süre kala milletvekili transferi yasaklanabilir ya da istifa eden bir milletvekilinin en aza 6 ay başka bir partiye geçişi engellenebilir.

 

İLK FORMÜL: İSTİFA EDEN VEKİL, 6 AY BAŞKA PARTİYE GEÇEMEYECEK

 

Haziran ayı içinde Meclis Başkanlığına sunulması hedeflenen teklifte milletvekili transferini önlemek için şimdilik iki formül konuşuluyor. Bunlardan biri milletvekilinin partisinden istifa ettikten sonra 6 ay gibi sınırlı bir süre başka bir partiye geçişi mümkün olmayacak. Bu süreçte milletvekili Meclis çalışmalarına bağımsız üye olarak katılacak.

 

İkinci formüle göre ise seçimlere belli bir süre kala, örneğin 1 yıl, milletvekilinin istifa edip başka bir partiye geçişine izin verilmeyecek. Her iki formülün de hem istifa eden milletvekiline dair gündeme getirilen kimi spekülasyonları engelleyebileceği hem de milletvekilinin geçiş yapacağı partiye sağlayacağı menfaatin ortadan kaldırılabileceği ifade ediliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.