Bağ-Kur’luya banka kredisiyle emeklilik

SGK, yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılara banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacağını açıkladı.

Ekonomi Yayın: 28 Temmuz 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 28.07.2021 12:30:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1100 okunma
Google News

Sosyal Güvenlik Kurumu ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası arasında kredi iş birliği protokolü imzalandı. SGK Başkanlık Binası Erdoğan Özen Konferans Salonundaki protokol kapsamında Yapılandırma Kanununa göre emekli olabilecek sigortalılara yönelik kredi işbirliği yapıldı.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı İsmail Yılmaz, "Yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza, herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden, banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacaktır" dedi.

 

9 Haziran 2021’de yürürlüğe giren 7326 sayılı Kanun ile Kurumumuz alacakları için yeni bir yapılandırma imkanı getirildiğini kaydeden Başkan Yılmaz, "Halihazırda 7326 sayılı yapılandırma Kanunu kapsamında olup imzalanan protokol ile kredi kullanarak emekli olabilecek durumda olan yaklaşık 32 bin civarı sigortalımız bulunmaktadır. Sigortalılarımız, yapılandırılan sigorta prim borçlarının peşin ödeme tarihinin son gününe yani 1 Kasım’a kadar aylık 1,55 faiz oranı ve 36 ay vade ile kredi kullanabileceklerdir" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.