Babacan'ın partisinin kurucular kurulu listesi sızdı! Bomba isimler var

Ali Babacan partisi için İçişleri Bakanlığı'na dilekçe verdi ve 90 kişilik kurucular kurulu listesi hazır. Yeni partinin 'kurucular kurulu' listesi olduğu öne sürülen belge de internete sızdı. Peki Ali Babacan'ın partisinde kurucular kurulu tam listesinde kimler var?

Siyaset Yayın: 09 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 09.03.2020 11:06:59
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2909 okunma
Google News

Ali Babacan yeni parti hazırlığında olduğunu daha önce belirtmişti. Partisi hakkında son bilgileri veren Ali Babacan, partisinin ismini ilk kez açıkladı.

 

Birçok isim var diyen Ali Babacan  Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) doğru'' ifadesini kullandı. Bu açıklamanın ardından Ali Babacan'ın partisinde kimler olacak araştırması başladı.

 

Peki Ali Babacan'ın partisinde kurucular kurulu tam listesinde kimler var? 

 

CANLI YAYINDA AÇIKLADI

 

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk olan Babacan, "İçişleri Bakanlığı'na dilekçe veriliyor, 90 kişilik kurucular kurulu bugün dilekçemizi veriyor. Partimizin tüzüğü ve programının son halini verdik. Bu sabah da heyetimiz resmî başvurumuzu yapacak" dedi.

 

ALİ BABACAN'IN PARTİSİNİN İSMİ NE OLACAK

 

Partinin ismini açıklamayan Ali Babacan, "Partinin ismi çarşamba günü lansmanda teyit edeceğiz, o gün açıklayacağız. Çok sayıda isim var. Demokrasi ve Atılım Partisi doğru" ifadelerini kullandı.

 

Yeneroğlu listede olduğunu doğruladı

 

Gece yarısı Ali Babacan'ın Kurucular Kurulu listesi olduğu iddia edilen bir liste sosyal medyaya sızdı. Listede mevcut milletvekillerinden sadece AK Parti'den istifa eden Mustafa Yeneroğlu'nun ismi var. Yeneroğlu, kendisine ulaşan gazeteci Çağlar Cilara'ya Babacan'ı partisinde kurucular kurulunda Yer aldığını doğruladı. Yeneroğlu attığı tweetle de dikkat çekti.

 

Ekonomi kurmayı eski bürokratlar

 

11 Yıl boyunca Hazine'de görev yapan ve Müsteşarlık görevinde bulunan halen de IMF'de İcra Direktörlüğü görevini yürüten İbrahim Çanakçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı eski Müsteşarı Metin Kilci, THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin de Ali Babacan'ın kurucular Kurulu listesinde yer alan diğer isimler oldu.

 

15 Temmuz darbe girişiminde komutandı

 

Ali Babacan'ın partisinin kurucular kurulu listesi olarak sosyal medyaya düşen listede en dikkat çeken isim ise 15 Temmuz darbe girişim sırasında Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı olan emekli Korgeneral Mehmet Şanver. Şanver'in listede yer alması ise dikkat çekti.

 

Fehmi Koru yok kardeşi Naci Koru var

 

Babacan'ın listesindeki bir diğer dikkat çeken isim ise gazeteci Fehmi Koru'nun diplomat kardeşi Naci Koru oldu. Koru, uzun süre büyükelçilik görevinde bulunmuştu. Fehmi Koru'nun köşe yazmayı bırakacağını açıklaması da "Koru Babacan'ın partisinde yer alacak" iddialarına neden olmuştu.

 

Ülkü Ocakları Kurucu Başkanı Ramiz Ongun da listede

 

Ali Babacan'ın kurucular kurulunda yer alan bir diğer isim ise Ülkü Ocakları kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun oldu. Ramiz Ongun, Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkanlık yarışına girmiş ancak kaybetmişti. 

 

Ağlayarak bırakan başkan da listede

 

Kurucular Kurulu listesinde eski Bakanlar Selma Aliye Kavaf, Nihat Ergün, Sadullah Ergin, İdris Naim Şahin gibi isimler de yer alıyor.

 

Listede dikkat çeken bir başka isim ise Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettirilen ve ağlayarak koltuğu bırakan Edip Uğur oldu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.