Aysun’un ölümünden geriye bir aile dramı kaldı

Reklâm şirketi çalışanı Aysun Tümok (33) geçen yıl trafik kazasında öldü. İstanbul Bebek’te sahil yönüne geçmeye çalışan Tümok, üniversiteli Doruk A.’nın (20) kullandığı aracın hızlı bir şekilde çarpması sonrası hayatını kaybetti. Tümok’tan geriye ise epilepsi hastası bir kardeşi ile yürüme güçlüğü çeken annesi kaldı.

Yayın: 27 Kasım 2020 - Cuma - Güncelleme: 27.11.2020 10:03:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
721 okunma
Google News

Babasını 12 yıl önce kaybeden Aysun Tümok, emekli annesinin desteği ile üniversiteyi okudu. Tümok, mezun olduktan hemen sonra bir reklâm şirketinde çalışmaya başladı. Genç reklamcıyı ailesi ve arkadaşlarından koparan ölümlü kaza ise geçen 29 Aralık akşamı yaşandı. Tümok, hemen her hafta sonu olduğu gibi 29 Aralık Pazar gününü de, annesi ve ağabeyinin yanında geçirdi. Tüm gün ailesi ile vakit geçiren Tümok, saat 22.50 gibi evine gitmek üzere yola çıktı. Annesinin Kozyatağı’ndaki evinden, yaşadığı Arnavutköy’deki evine gitmek üzere taksiye binen Tümok yarım saat içinde Bebek’e ulaştı. 

 

BİRKAÇ ADIM KALA…

 

Tümok, evine yakın bir noktada taksiden indi. Sahil tarafına geçmeye çalışan Tümok’un, kaldırıma ulaşmasına birkaç adım kala kaza meydana geldi. Görgü tanığı Y. E.’ye göre hızı saate 100 kilometrenin üstünde olan Doruk A.’nın kullandığı otomobil, Tümok’un metrelerce havaya fırlamasına neden oldu. Tümok, otomobilin vurduğu noktanın 50 metre ilerisinde yere düştü.

 

6 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

 

Ulus’taki bir hastaneye kaldırılan Tümok, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay ile ilgili başlatılan soruşturmada ifadesi alınan Doruk A., tutuklama talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Doruk A.’yı, adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. Yürütülen soruşturma sonrası Doruk A. hakkında “Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi.

 

ÖNÜMDE BİR KARARTI GÖRDÜM

 

İddianameyi kabul eden İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi, Doruk A.’nın adli kontrol şartını kaldırdı. Davanın ilk duruşması ise dün yapıldı. Mahkemede ifadesi alınan Doruk A., hızının saate 45-50 kilometre olduğunu öne sürdü. Ölümüne neden olduğu Tümok’u görmediğini belirten A. ifadesinin devamında “Birdenbire, önümde karartı fark etmemle ses duydum. Karartıyı gördüğüm an çarptığımı fark ettim. Sesi duyduktan hemen frene bastım” dedi.

 

ETRAFINA BAKMADI

 

Duruşmada söz alan Doruk A.’nın avukatlarından Özgür Çelik, yaşamını yitiren Tümok’un, sağına soluna bakmadan karşıdan karşıya geçmeye çalıştığını iddia ederek “Adli Tıp’ta baktırdığımızda müteveffanın kanında alkol ve ağrı kesici ilaç kullanıldığı anlaşılıyor. Bu tür durumlarda dalgınlık, uyuma hissi gibi durumlar olabiliyor” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.