AYM'nin kararları devletin güvenliğini zedelerse!..

Daha en son örneğinde gördük. Şarkıcı Halil Sezai İstanbul-Tuzla'da çekim sırasında sokak ortasında tartıştığı yaşlı adamı darp ediyor, adam karakola gidip şikayette bulunuyor. Bunun üzerine Halil Sezai gözaltına alınıyor ve ifade verdikten sonra serbest bırakılıyor. Ne zaman ki darp olayı sosyal medyada çıkıp TT oluyor, büyük tepki topluyor işte o zaman Halil Sezai yeniden ifadeye çağrılıyor ve bu sefer "silahla kasten yaralama" ve "silahlı tehdit" suçlarından tutuklanıyor.

Yayın: 25 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 25.09.2020 10:50:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
950 okunma
Google News

Bu örnek, son dönemde yargı mekanizmasının çelişkili kararlarından sadece bir tanesi. Buna benzer kadına, çocuğa şiddet, yaralama, öldürme, gasp, darp ve tabii ki PKK, FETÖ gibi terör olayları başta olmak üzere yargıya intikal eden tüm olaylarda benzer çelişkileri görmek mümkün. Vatandaş olarak net söyleyeyim, yargının son dönemde verdiği kararların büyük bölümü toplum vicdanını rahatsız ediyor ve yaralıyor.

 

****

 

Maalesef en yüksek yargı organı olan AYM'nin kararları da öyle... Daha dün, 2008 yılında başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğini iptal edip, yürürlüğünü durdurma kararını veren AYM idi.

 

Yine 20 Mart 2019 tarihli kararında 2013 Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan ve yürüyüş yapmalarına engel olunan 5 eylemciye verilen cezanın iptal başvurusunu 'toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına' müdahalede bulunuldu diyerek bozan da AYM idi.

 

Yine daha 4 ay önce Mart ayında, 7 yıl önce Edirne'de Özgürlük ve Dayanışma Partisi binasında "Katil, hırsız AKP" yazılı pankartı açan, dönemin Başbakanına ile AK Parti'ye hakaret eden ÖDP'lilerin başvurusunu 7 yıl sonra işleme alıp "'katil' ve 'hırsız' ifadesinin ifade özgürlüğü kapsamında kabul edileceği kararını veren de AYM idi.

 

Yine 10 gün önce de, Türkiye Barolar Birliği'nin 81 ilden Ankara7ya yürüyüşü sonrasında devletin güvenlik ve özgürlük amacıyla aldığı "Şehirlerarası kara yollarında gösteri yürüyüşleri düzenlenemez" kararını, Anayasa'ya aykırı bularak reddeden de AYM oldu.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.