AYM'den flaş 'Işıklar yanıyor' paylaşımı açıklaması

AYM: “Anayasa Mahkemesinin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesinin kurumsal görüşünü yansıtmaz. Anayasa Mahkemesi, 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır.”

Gündem Yayın: 14 Ekim 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 14.10.2020 12:22:59
Editör -
Okuma Süresi: 42 sn.
1190 okunma
Google News

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'ın dün gece Twitter'dan 'Işıklar yanıyor' diyerek paylaştığı fotoğraf büyük tartışma yaratmıştı.

 

AK Parti kanadından peş peşe tepkiler gelirken İçişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından 'Işıklarımız hiç sönmüyor' başlıklı fotoğraflar paylaşıldı. Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım, paylaşımının ardından "Demokrasi dışı oluşum ima etmem söz konusu değildir" dedi.

 

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise bu sabah konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Türkiye’ye geçmişte acılar yaşatmış müdahalelerin sloganının bir Anayasa Mahkemesi Üyesi tarafından kullanılması utanç verici bir saygısızlıktır." açıklamasını yaptı. 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.