Avrupa’da sel felaketi: En az 90 ölü

Almanya’nın batısında şiddetli yağışla oluşan sel ve su baskınları sebebiyle en az 81 kişi hayatını kaybetti. Kayıp yüzlerce kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Sel felaketi Belçika, Lüksemburg ve Hollanda'da da etkili oldu. Belçika'da en az 9 kişi hayatını kaybetti.

Dünya Yayın: 16 Temmuz 2021 - Cuma - Güncelleme: 16.07.2021 09:30:09
Editör -
Okuma Süresi: 36 sn.
675 okunma
Google News

Yaşanan sel felaketiyle ilgili konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel "Korkarım ki daha kötüsü henüz yaşanmadı" diyerek tehlikenin devam ettiği değerlendirmesinde bulundu.

Alman basınına göre Ahrweiler bölgesinde 1,300 kişiden haber alınamıyor. Ancak bu kişilere ulaşılamıyor olması zarar gören telefon hatlarından kaynaklanıyor olabileceği yorumları yapılıyor.

Alman yerel hükümet yetkilisi Roger Lewentz, SWR televizyonuna yaptığı açıklamada "Hala 60 civarında insanın kayıp olduğunu düşünüyoruz ancak insanlara bu kadar uzun süre ulaşamadığınızda en kötü senaryoyu düşünmek zorunda kalıyorsunuz." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.