Aşırı sıcaklara dikkat! Sonuçlaarı ağır

Kurdeşenlerin vücut ısısı artışından da kaynaklanabileceğini belirten İstanbul Alerji Kurucusu, Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay ısı ürtikeri ile önemli bilgiler aktardı.

Sağlık Yayın: 28 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 28.06.2021 11:30:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1219 okunma
Google News

 Kurdeşenlerin alerjik bir reaksiyondan kaynaklandığını düşünebilirsiniz, ancak ısı artışından da kaynaklanabilirler. Bunlara ısı kurdeşeni veya kolinerjik ürtiker denir. Kolinerjik ürtiker (kolinerjik anjiyoödem veya ısı çarpmaları olarak da adlandırılır), büyük kırmızı deri lekeleriyle çevrili küçük kurdeşenlerle sonuçlanan bir reaksiyondur. Vücut ısınızdaki artışla ilgilidirler.

 

Cildinizde birçok nedenden dolayı kaşıntılı kırmızı kurdeşenler alabilirsiniz. Antrenmandan terlediğinizde, gergin olduğunuzda veya sadece sıcakken ortaya çıkanlara kolinerjik ürtiker denir. Egzama, astım veya saman nezlesi gibi diğer alerjileriniz varsa veya belirli yiyecekler veya ilaçlar, cildinizdeki baskı veya soğuk hava gibi başka nedenlerle kurdeşen çıkarıyorsanız, bu kurdeşene yakalanma olasılığı daha yüksek olabilir.

Isı kurdeşenlerini önlemeye yardımcı olmak için birkaç önlem de alabilirsiniz:


- Egzersiz yaparken çok terlememeye çalışın.
- Yüksek nemli alanlara maruz kalmayı önleyin.
- Uzun süre doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan kaçının.
- Kurdeşenleri önlemek veya rahatlatmak için sıcak cildinizi soğutun.
-Soğuk bir duş almayı deneyin, soğuk suya batırılmış bir bezi cildinize bastırın veya bir vantilatörün önünde durun.
-Bol giysiler giyin.
-Evinizi ve yatak odanızı serin bir sıcaklıkta tutun.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.