Arıtma tesisi artık daha sessiz

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’nın geleceğe daha sağlıklı bir şekilde taşınması amacıyla inşa edilen Mudanya İleri Atıksu Arıtma Tesisi, gürültü önleyici izolasyon çalışmalarıyla artık daha sessiz hale getirildi.

Yayın: 03 Aralık 2019 - Salı - Güncelleme: 03.12.2019 12:28:18
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
855 okunma
Google News

Vatandaşlardan gelen talepleri göz önünde bulundurarak arıtma tesisinde gürültü izolasyon çalışması gerçekleştiren BUSKİ, hizmetin en iyisini sunabilmek adına çalışmalarını her geçen gün artan bir ivmeyle sürdürüyor. Geleceğe dönük olarak planlanan ve Marmara Denizi'ni kirlilikten arındıracak olan, yaklaşık 150 bin kişilik bir nüfusa hizmet veren Mudanya İleri Atıksu Arıtma Tesisi, Mudanya ilçe merkezi ve merkeze yakın bazı kırsal mahallelerin atık sularını arıtmak amacıyla geçtiğimiz yıl Ağustos ayında hizmete açılmıştı.

 

Tesis hakkında değerlendirmede bulunan BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, ''Ağustos 2018 ve Ağustos 2019 dönemini kapsayan deneme işletmesi sürecinde, Mudanya Atıksu Arıtma Tesisi'nin performansını izledik. Tesis ilk olarak fiziksel sonrasında ileri biyolojik arıtma sistemine sahip. Avrupa Birliği standartlarında çıkış suyu kalitesi sağlıyor. Aynı zamanda ultraviyole dezenfeksiyon sistemini kapsayacak şekilde dizayn edildi'' şeklinde konuştu.

 

Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda, Mudanya Atıksu Arıtma Tesisi'nde gürültü önleyici izolasyon çalışması yaptıklarına dikkat çeken Gülenç, Mudanya Atıksu Arıtma Tesisi'nin artık daha sessiz çalışacağını sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.