Apple mağazalarını böyle yağmaladılar! Firmadan karşı hamle

ABD'de bir süredir devam eden protestolar dışında yağmacıların da mağazalara saldırdığı ve hırsızlık yaptığı biliniyor. Yağma edilen mağazalardan bazıları da Apple'a ait. Şirket ise, çalınan iPhone modellerini kilitleyerek elindeki son kozu oynadı.

Dünya Yayın: 04 Haziran 2020 - Perşembe - Güncelleme: 04.06.2020 10:15:58
Editör -
Okuma Süresi: 49 sn.
1367 okunma
Google News

George Floyd isimli vatandaşın ölümüyle birlikte başlayan protestolar dinmek bilmiyor. Diğer yandan yağmacılar da ortamı fırsat bilerek dükkanlara girip buldukları her şeyi çalıyor. Apple ise yağmacılara karşı yeni kozunu oynadı ve seri numarası kayıtlı olan bu iPhone modellerinin hepsi kilitlendi.

 

Peki iPhone'ların kilitlenmesi ne anlama geliyor? Apple, çalınan bütün cihazların kilitlendiğini ve bu cihazların açılmaya çalışıldığı anda konum bilgisinin kolluk kuvvetleriyle paylaşılacağını açıkladı. Yani kısacası çalınan iPhone ya da diğer Apple ürünleri normal şartlar altında pek bir işe yaramayacak. Bu telefonlardan biri internete bağlandığı anda telefonu kullanan kişinin lokasyonu güvenlik güçleriyle paylaşılacak.

 

Apple'ın bu tedbirinden sonra yeni hırsızlık vakalarının olup olmayacağı ise merak konusu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.