Ali Poyrazoğlu: Kavuk işi soytarılık

Ali Poyrazoğlu, Rasim Öztekin'in Şevket Çoruh'a devrettiği Dümbüllü'nün kavuğu hakkında tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu: "O kavuk Dümbüllü'nün kavuğu değil. O bir takke. Bu kameralar azdırıyor insanları."

Yaşam Yayın: 16 Ekim 2020 - Cuma - Güncelleme: 16.10.2020 13:48:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1465 okunma
Google News

Ali Poyrazoğlu önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Usta tiyatrocuya Rasim Öztekin'in İsmail Dümbüllü'nün kavuğunu Şevket Çoruh'a devretmesi hakkında ne düşündüğü soruldu.

 

O DÜMBÜLLÜ'NÜN KAVUĞU DEĞİL, O BİR TAKKE 

 

Önce cevap vermek istemeyen sanatçı, "Tam bir karmaşa" dedi. Ardından tiyatro dünyasında tartışma yaratacak açıklamalar yaptı:

 

KAVUK DEĞİL TAKKE 

 

"Bu işin artık soytarılığa dönüştüğünü düşünüyorum. Bunun habire ısıtılıp ısıtılıp magazin malzemesi yapılması hoş değil. O kavuk Dümbüllü'nün kavuğu değil, o bir takke. Veren de biliyor onun Dümbüllü'nün olmadığını, alan da. Ama bu kameralar azdırıyor insanları. Kamuoyunu yanılttılar diyemem, konuyu magazinleştirdiler demek daha doğru olur."

 

KARAGÖZ'ÜN TAKKESİNİ DE BANA VERDİLER 

 

Poyrazoğlu, kendisinde de bir 'takke' olduğunu söyledi: "Ben bu konudan hiç söz etmiyorum ama; en iyi oyuncuya 'İsmail Dümbüllü Ödülü' veriliyor. O ödülü ben aldım. Karagöz'ün takkesi var, adı 'Işkırlak', onu da bana verdiler birkaç sene önce."

Usta tiyatrocu açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Şöyle bir gelenek var; 'Işkırlak'ı sana veriyorlar, ertesi sene birine devretmek zorundasın ama hak edene. 1 yıl bende durdu, sonra Zihni Göktay'a verdim. Zihni kime verdi, onu takip etmedim."

 

FİZİK TEDAVİYE GİDİYORUM 

 

Parmağındaki sargıyla dikkat çeken Ali Poyrazoğlu, "Ufak bir köpeğim var, ona basmamak için kaydım ve yere düştüm.Parmağım kırıldı. Fizik tedaviye gidiyorum" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.