Ali Babacan, yarışa Davutoğlu'nun önünde başladı!

Dün DEVA Partisi'nin tanıtımını yapan Ali Babacan'ın olası bir seçimde alacağı oy Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu'ndan daha fazla çıktı. Ankette Babacan'ın oyu yüzde 3,4 çıkarken Davutoğlu ise yüzde 2'de kaldı.

Siyaset Yayın: 12 Mart 2020 - Perşembe - Güncelleme: 12.03.2020 11:18:23
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
1075 okunma
Google News

Siyaset arenasına yeni giren partilerden DEVA Partisi anketlerde Gelecek Partisi'ni geçti. Babacan'ın oyu yüzde 3,4 çıkarken Davutoğlu ise yüzde 2'de kaldı.

 

AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP arasında geçen seçim yarışına Gelecek Partisi ve DEVA Partisi de eklendi. Şimdi herkes önümüzdeki seçimde yeni partilerin yüzde kaç oy alacağını merak ederken anket şirketleri yaptıkları araştırmalarla bu merakı gidermeye ve nabzı ölçmeye çalışıyor.

 

BABACAN, DAVUTOĞLU'NU GEÇTİ

 

ADA Araştırma'nın 2-6 Mart arasında bin 366 kişiyle yaptığı ankette katılımcılara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Çıkan sonuçlarda Ali Babacan'ın kurduğu DEVA Partisi yüzde 3,4 oy alırken Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi ise yüzde 2 oy alması öngörülüyor.

 

PARTİLER VE ALDIKLARI OY ORANLARI

 

AK Parti 38,3

 

CHP 22,6

 

MHP 11,2

 

İYİ Parti 10,5

 

HDP 9,7

 

DEVA Partisi 3,4

 

Gelecek Partisi 2

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.