Albayrak'ın istifa paylaşımı sonrası dolar ve euro sert düştü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından yaptığı istifa paylaşımının ardından gözler kurlara çevrildi. Geçen haftayı 8,51 seviyesinde kapatan dolar yeni haftaya 8,40 liradan başladı. Euro da ciddi bir düşüş yaşayarak 9,98 liraya kadar geriledi.

Ekonomi Yayın: 09 Kasım 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 09.11.2020 10:02:36
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
937 okunma
Google News

Cuma günü piyasaların kapanmasının ardından hafta sonu ekonomide önemli gelişmeler yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevinden alınarak yerine Naci Ağbal getirildi. Bu gelişmenin ardından dün akşam ekonominin zirvesinde de hareketlilik başladı.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabından istifa paylaşımı yaptı. Bu açıklamanın gerçek olup olmadığı henüz bilenmezken, açıklamadan sonra gözler kurlara çevrildi.

 

DOLAR VE EURODA CİDDİ DÜŞÜŞ YAŞANDI

 

Geçen haftayı 8,51 seviyesinde kapatan dolar yeni haftaya düşüşle başlayarak 8,40 liradan işlem görüyor. Aynı saatlerde euroda da ciddi bir düşüş gözlemlendi. Geçen haftayı 10,12 seviyesinde kapatan euro haftanın ilk işlem gününde 9,98 liradan işlem görüyor. Sterlin ise 11,02 liradan işlem görüyor.

 

Normalde kurların seyrinde ABD seçimleri ve koronavirüse ilişkin gelişmeler takip ediliyordu ancak son yaşanan olaylar yurtiçi gündemin ağırlık kazanmasına yol açtı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.