AK Parti‘yi gizli bir el aşağıya doğru çekiyor!

Hiç kimse de çıkıp “Dış mihrakların işi”ya da moda tabirle “FETÖ kumpası” diye ucuz polemiklere girmesin. Hayır efendim, dış güçlerin değil tamamen iç güçlerin işi bu…

Yayın: 05 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 05.04.2021 12:44:03
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3013 okunma
Google News

Artık ben de kanaat getirdim. Gizli bir el AK Parti’yi, hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aşağıya doğru çekiyor. Hem de çok hızlı ve sert biçimde.
Son 2 yıldır böyle…


Hiç kimse de çıkıp “Dış mihrakların işi”ya da moda tabirle “FETÖ kumpası” diye ucuz polemiklere girmesin. Hayır efendim, dış güçlerin değil tamamen iç güçlerin işi bu…
Elbette, 19 yıllık süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki AK Parti iktidarını al aşağı etmek için, operasyon üzerine operasyon çeken küresel dış güçler oldu. Terörle, finans baskılarıyla, darbe girişimleriyle, istihbarat  operasyonlarıyla, Gezi ayaklanmaları ile 6-7 Ekim olaylarıyla  devirmek için çok mücadele ettiler ama başaramadılar.
Ama onların başaramadığını maşallah AK Parti içindeki derin AK Partililer bir güzel başarıyorlar.
Hatta muhalefet partilerinin bile yapamadığı kadar içeriden Erdoğan’a ve hükümete muhalefet yapıyorlar.


                             **                               **                                    **

Peki, “kim bunlar?” bilmiyorum.
Ama benim ve halkın bildiği bir şey var ki, iktidar partisi 19 yıllık siyasi geçmişinde kuruluş felsefesi ve iktidarda kalma  becerisine yakışmayan tavır, davranış ve uygulamalar içinde.


Sanki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile halkın arasına büyük bir duvar örülmüş. Partiyi kurarken yola çıktığı, ağır toplar ya da akil adamlar olarak nitelendirilen yol arkadaşları artık yanında değil. Yanındaki kurmaylarına bakın hepsi sonradan etrafında toplananlar.
Teşkilatlarda da aynısı söz konusu. Son 3 yılda teşkilat kademelerinde görev alanlar, bunlara milletvekilleri ile belediye başkanları da dahil genelde partide ve toplumda pek karşılığı olmayan isimlerden oluştu. Deyim yerindeyse AK Parti içinden yepyeni bir AK Parti doğdu. (Bursa bu konuda daha şanslı. Çünkü belediye başkanları ile vekiller bir kaçı hariç kent siyasetinde tanınan isimler)


                             **                                  **                             **


Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle TBMM’nin  etkisizleştirilip, tüm  yönetme iradesinin   Cumhurbaşkanında toplanması “tek adam algısını” daha da kuvvetlendirdi. AK Parti de bu algıdan rahatsız olmuş olacak ki,   5-6 ay önce partide  tabandan en yukarıya kadar bir “yapısal değişim” hareketi başlatıldı. Kısmen de başarılı bir değişim oldu. İstanbul ve Ankara gibi Bursa’da büyükşehir olarak bu değişimden nasibini aldı.

 

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA...

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.