AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'ümmet' açıklaması

Cumhurbaşkanı'ı Erdoğan'a yapılan ''ümmetçilik yapıyor'' eleştirisi karşısında sessiz kalmayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın din, dil, ırk gözetmeksizin barıştan yana olduğunu savunan Çelik, açıklamasının devamında Yıldırım’ın çeşitli noktalarında uygulama ve denetim yapan polisleri ziyaret eden Başkan Yılmaz, ekiplere çikolata ikram edip bayramlarını kutladı. Ardından Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı ve Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Latif Tufan ile birlikte; Ertuğrulgazi, Yıldırım ve Yavuzselim Polis merkezlerini ziyaret eden Başkan Oktay Yılmaz, görev başındaki polis ve bekçilerle sohbet edip, bayramlarını kutladı. Polis merkezi ziyaretlerinin ardından Yıldırım İlçe Jandarma Komutanlığı’na geçen Kaymakam Yazıcı ve Başkan Yılmaz, askerlerin bayramını tebrik etti. Jandarma Komutanlığı ziyaretinde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Ramazan Bayramı tam kapanma sürecine denk geldiği için sessiz ve sakin geçiyor. Hemşehrilerimiz bayramı evlerinde geçiriyor ancak jandarmamız, polislerimiz, bekçilerimiz 7-24 görevlerinin başında. Yıldırım Kaymakamımız Adem Yazıcı ile birlikte bayramın ilk günü fedakârca görev yapan arkadaşlarımızı ziyaret edip, bayramlarını kutladık. Tüm hemşehrilerimin bayramını tebrik ediyorum. Sağlıklı, huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum. Vatandaşlarımızdan, salgın tedbirlerini elden bırakmamalarını, kendilerini ve sevdiklerini korumalarını da özellikle rica ediyorum” ifadelerine yer verdi

Gündem Yayın: 14 Mayıs 2021 - Cuma - Güncelleme: 14.05.2021 18:47:35
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
1366 okunma
Google News

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in Twitter'dan yaptığı paylaşım şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanımızın İslam Ümmeti’nin sorunlarının çözümü için yaptığı vurguları, bazı siyasetçiler ve yorumcular tarafından temsil edilen dar bir zihniyet öteden beri “bunlar ümmetçilik yapıyor” diye yargılamaya çalışıyorlar. En son bir tv programında bir yorumcu aynı köhne yaklaşımla Cumhurbaşkanımızın kullandığı ifadeleri güya yargılamaya çalıştı. Devletimiz ve milletimiz pekçok boyuta sahiptir.

 

Cumhurbaşkanımız Türk Milleti’nin varoluşuna, hak ve menfaatlerine dayanan siyasete liderlik ediyor. Aynı zamanda da Ümmet’in sorunlarının çözümü, Türk dünyasının dirliği ve medeniyetler arası işbirliği için de çalışmaktadır.

 

Cumhurbaşkanımız yakın coğrafyamızdaki Türkmen, Kürt, Arap, Sünni, Şii, Hristiyan, Yahudi, Ezidi ve diğer tüm toplulukların barışı için mücadele etmektedir.

Türkiye Cumhurbaşkanı’nın “Ümmet” demesini, Cumhuriyet değerlerine, toplum ve millet kavramlarına aykırı görmek köhnemiş bir zihniyettir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.