AİHM’den ‘Bylock’ kararı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan ve şifreli mesajlaşma uygulaması ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklanan eski polis memurunun başvurusunda kararını açıkladı.

Gündem Yayın: 21 Temmuz 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 21.07.2021 13:30:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1062 okunma
Google News

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre mahkeme, Tekin Akgün davasında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) özgürlük ve güvenlik hakkını düzenleyen 5. maddesinin üç fıkrasının ihlâl edildiğine hükmetti. Bunlar, 1. fıkrada makul şüphe ile ilgili c bendi, makul bir süre içinde yargılanma ya da yargılama süresince serbest bırakılma hakkı ile ilgili 3. fıkra ve tutulma işleminin yasaya uygunluğu hakkında kısa bir süre içinde karar verilmesi ile ilgili 4. fıkra olarak sıralandı.


 

TÜRKİYE, 12 BİN EURO TAZMİNAT ÖDEYECEK

Türkiye, Akgün'e 12 bin euro tazminat ödemeye ve bin euroluk mahkeme masraflarını karşılamaya mahkum edildi.

Kararda yerel mahkemenin, başvurucunun tutuklandığı 17 Ekim 2016 tarihi itibarıyla ByLock hakkında, uygulamanın sadece Gülen yapılanması tarafından iç iletişim için kullanıldığı sonucuna varabilecek bilgiye sahip olmadığı, başka delil ya da işaretler bulunmaksızın sadece ByLock kullanmanın iddia edilen suçların gerçekten işlendiği konusunda bir makul şüphe oluşturmadığı kaydedildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.