Afrika sıcaklarına ara! Sağanak yağışlar geliyor

Meteoroloji'den sıcaklarla kavrulan ülkemizi Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak ve nemli hava özellikle yurdun batı kesimlerinde yerini serin bir havaya bırakacak. Marmara Bölgesi'nde İstanbul, Ege Bölgesi'nde de başta İzmir olmak üzere sıcaklıklar 5 ila 7 derece düşecek.

Yayın: 06 Temmuz 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 06.07.2020 20:59:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
906 okunma
Google News

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ülkemizin genelinde sıcaklıkların düşeceği ve bazı bölgelerde sağanak yağışın etkili olacağı uyarısı yapıldı.

 

Ülkenin batı kesimlerinde sıcaklıkların 5 ila 7 derece arasında düşmesi bekleniyor. Sıcak ve bunaltı havanın ne fazla hissedildiği bölgelerden olan Marmara ve Ege Bölgesi'nde çarşamba ve perşembe günü poyrazın etkili olması bekleniyor. Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Sakarya, Kütahya, Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinde de sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

 

''RAHAT BİR NEFES ALACAĞIZ''

 

Rüzgarların üç günlük evrede serin eseceğini belirten NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, ''Bizim için rüzgarların serin esmesi çok önemli çünkü bizi rüzgarlar serinletiyor. Çarşamba perşembe ve cuma günü rüzgarlar serin esecek hatta bizi üşütebilir. Yani rahat bir nefes alabileceğiz'' dedi.

 

KARADENİZ'DE VE DOĞU'DA SEL RİSKİ

 

İki bölgede beklenen yerel ve şiddetli yaz yağmurlarına ilişkin uyarıda bulunan Dilek Çalışkan, ''Çarşamba ve buna bağlantılı olarak perşembe günü Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde şiddetli ve sele neden olabilecek yağmurlar var'' ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.